Image Map

1. huhtikuuta 2014

Kiki Nybergin valmennus osa 6


Perjantaina oli taas pitkästä aikaa Kikin valmennus. Mentiin ihan normaalisti kävelemään ennen valmennuksen alkua ja kun edellinen ryhmä lopetti alettiin keräilemään ohjia.
Käynnissä mentiin ihan rennosti, vähän tehtiin voltteja ja taivuteltiin. Ligero oli aika hidas ja sainkin käskeä sitä kunnolla Kikin ohjeiden mukaan. Ravissa jatekttiin samaa rentoa menoa uraa pitkin. Annettiin hevosten mennä aika hidasta ravia uralla, jotta ne vertyisivät hyvin. Ligerolle sopi oikein hyvin tälläinen verkkaisempi tahti.


Seuraavaksi ravattiin aina pitkät sivut harjoitusravia ja lyhyet mentiin käynnissä. Ligero alkoi jo innostumaan ja välillä se ei malttanut yhtään käynnissä kävellä ja ampaisi raviin innoissaan. Tehtävä sujui kuitenkin hyvin ja Ligero kuunteli pieniä apuja.


Nostettiin jalustimet ylös ja tehtiin käynnissä väistöjä oikeaan suuntana uraa pitkin. Ligero väisti hyvin, mutta vauhti hiipui kokonaan pois. Tässä vaiheessa sain varsinkin antaa ika reilusti pohjetta, jotta Ligero kulkisi kunnolla eteen.
Sitten otettiin vähän laukkaa uralla. Saatiin aluksi mennä aika reippaasti, että muutkin mahtuisivat laukkaamaan. Ligero kuitenkin laukkasi ihan innoissaan ja reipaasti, joten lopussa päästiinkin jo pidättelemään, ettei oltaisi muiden hevosten pehvassa kiinni.
Kiki oli koko tunnin sanonut käsistä ja ollut niistä tarkkana. Kun meillä ei oikein kädet pysynyt oikealla paikalla siirryttiin kaikki keskiympyrälle ja keskityttiin hetki vain käsien pitämiseen. Tärkeää oli saada nyrkit 10 cm etäisyydelle toisistaan. Tämä onnistui minulta hyvin varsinkin Ligeron kanssa, sillä sen kanssa meno on niin tasaista, että ehdin hyvin kiinnittää huomiota istuntaani. Itselläni on enemmän käsien kanssa ongelmana kyynerkulman saaminen.


Otettiin siinä keskiympyrällä vähän kaikkia askellajeja ja tarkkailimme koko ajan käsiä. Kaikki askellajit sujuivat ihan hyvin. Ligero liikkui kivasti eteen, varsinkin laukassa saatiin taas vähän kootaa että mahduttiin laukkaamaan. Ligero onkin laukassa välillä todella innokas. Sen kanssa varmaan parasta on laukankokoaminen, jonka saa tehtyä helposti melkein vain istunnalla.
Sitten otettiinkin vapaasti kevyttä ravia ja annettiin hevosten venytellä etee-alas. Ligero toimi tapansa mukaan hyvin ja tuli käytiin istunnalla.

'

Ligero oli aika vaihteleva. Välillä mentiin todella hitaasti ja välillä poni lähti melkein käsistä. Itselläni olisi ehkä voinut olla vähän lyhyempi ohja. Jostain syystä myös takakeno oli vähän palaillut. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen tuntiin. Kuvia katsoessa tulee vähän epätoivoinen fiilis, Ligero kuitenkin tuntuu selkään paremmalle mitä ulso näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: