Image Map

27. huhtikuuta 2014

Estehyppelyä pitkästä aikaa

Maanantaina pääsinkin, tai jouduin, hyppäämään sitten viime syksyn. Hevosena oli onneksi tuttu ja turvallinen Lilly, jolla olen jopa yhdet estekisat rämpinyt läpi.
Käyntiä ei ratsastettu kauaa. Ravissa ravattin hetki uralla, jonka jälkeen alettiin tehdä puomitehtävää. Kolmella sivulla oli ravipuomit, jotka ylitettiin ihan normaalisti. Haasteena oli jyrkkä käännös seuraaville puomeille. Meillä meni Lillyn kanssa yllättävän hyvin. Lilly kuunteli todella kivasti ja sain itsekin istunnan hyväksi. Ope ei oikeastaan sanonut mitään parannettavaa, kehui väin. Näistä jäikin todella hyvä fiilis.


Otettiin pieni verryttelyhyppy. Tultiin lyhyellä sivulla puomit, joilta käännettiin pitkällä sivulla olevalle pikkuristikolle. Lilly meni puomit hyvin, mutta laukannosto oli vähän nihkeä. Estettä ennen jäin liian etukenoon, mutta hyppy oli ihan hyvä.
Laukattiin hetki ihan vain uralla. Lilly tuntui hyvälle reippaalle, mutta pysyi kuitenkin hyvin hallinnassa. Otettiin vielä toinen verryttelyhyppy hyppäämällä sama ristikko toisesta suunnasta ja siihen perään oikkupysty lyhyellä sivulla. Kääntämisessä sai olla aika tarkkana. Lilly tuli muuten hyvin, mutten tajunnut korjata välissä väärää laukkaa. Sain pidettyä paremmin tuntuman ennen estettä ja hypytkin olivat paremmat.


Lopuksi tehtiin vielä ihan pieni 3 esteen rata eli ratsastettiin puomien tilalla olevien pystyjen yli. Periaatteessa mentiin siis vain uraa pitkin, mutta vain uran sisäpuolella. Meillä sujui hyvin jokainen hyppy ja Lillykin kääntyi helposti. Erityisen tyytyväinen olin siihen, että pystyin ratsastamaan Lillyä estelle ja näin jo vähän ponnistuspaikkaa. Tehtiin sama vielä toiseen suuntaan ja meni yhtä hyvin. Vähän Lilly jää etupainoiseksi, mutta se ei näin pienillä esteillä haittaa.


Lopuksi laukattiin vielä keskiympyrällä. Lilly oli todella innokas, eikä välillä meinannut kuunella pidätteitä. Tehtiin vähän istunnan säätelyä. Itselläni alkoi jalka valua helposti eteen, kun jouduin pidättämään. Sitten ravailtiin loppuravit ja annettiin vapaat ohjat.
Olen aika tyytyväinen omaan suoritukseen, sillä viime kerrasta on niin paljon aikaa. Lily oli yhtä ihana kuin aina ja toimi sileälläkin aika kivasti. Ensi maanantaina sitten jatketaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: