Image Map

4. huhtikuuta 2014

Viimeistä viedään

Eilen ratsastin sitten ehkä viimeisen valmennustunnin Ligerolla. Ligero on ollut ihana uusi tuttavuus, jonka kanssa on sujunut hyvin. Varmasti aijon tätä hevosta toivoa tunneille, sillä se on yksi kivoimmista joilla olen mennyt. Lauantaina sitten selviää kenellä jatkuu harjoittelu. Tänään keskitytään kuitenkin kisoihin.
Eilen siis oli vielä ratsastamassa yhden tunnin Ligerolla. Aloitimme käynnissä tekemällä pysähdyksiä, jotka sujuivat yllättävän hyvin. Ligero seisoi aika rauhallisena paikallaan, eikä peruuttanut kertaakaan.
Jatkoimme vielä käyntityöskentelyä tekemällä toiselle pitkälle sivulle koottua käyntiä ja toiselle lisättyä. Päätyihin tehtiin vielä isot voltit. Ligero toimi aika hyvin. Se oli todella hyvä käynnissä, käveli rennosti ja oli hyvin kuolaimella. Kokoamiset ja lisäyksetkin sujuivat hyvin. Jatkettiin vielä samaa ravissa. Ravissa kaikki muut sujuivat hyvin paitsi lisäykset. Lisäyksissä Ligero rikkoi aina tahdin kun pyysin eteenpäin. Itseni piti muistaa katsoa eteenpäin.



Laukat otettiin perinteisesti pääty-ympyröillä. Oikeaan suuntaan oli taas vaikeampaa. Ligero työnsi etujalkoja ulospäin ja jalat menivät tällöin eri urilla. Sain tätä aina välillä korjattua, mutta laukka ei sujunut niin hyvin kuin olisin halunnut. Vasempaan laukka onneksi sujui taas oikein hyvin.



Sitten alettiin tehdä vastalaukannostoja toiselle pitkälle sivulle ja toiselle voltti. Laukannostot sujuivat jokaisella kerralla todella hyvin ja saatiin kehuja. Ligerokin alkoi oiekin innostumaan, itseänikin alkoi hymyilyttää kun vanha kunnon Ligero oli tullut takaisin.  Volteilla vauhti vähän hyytyi, mutta muuten Ligero oli oikein reipas.
Lopuksi harjoittelimme vielä keskihalkaisijalle kääntämistä ja pysähdystä, niinkuin alkutervehdyksessä. Ekalla kerralla sujui tehtävä hyvin, Ligero oli suora ja seisoi rauhassa. Toisella kerralla tultiinkin ihan vinossa, kiemurrellen, eikä oltu edes keskihalkaisijalla. En kuitenkaan ehtinyt tulla uudelleen ja paremmin.
Lopuksi ratsastettiin vielä eteen-alas ja lähdettiin ulos kävelylle.


Ligero oli jo selvästi parempi kuin viiem kertoina ja liikkui eteen paremmin. Vähän vielä ongelmia oli jännittymisen kanssa, joka ilmenee steppailuna. Hyvillä fiiliksillä lähdetään tänään radalle. Pitääkin kohta mennä valmistautumaan lähtöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: