Image Map

6. huhtikuuta 2014

Ikuiset 62% ja 12. sija

Perjantaina suuntasin tallille kolmeksi. Siinä pikkuhiljaa alettiin valmistautumaan kisoihin. Putsattiin varusteita, letitettiin ja harjattiin hevosia. Omaan starttiini oli vielä monta tuntia aikaa. Odotellessa hoidin kisahommiani ja autoin muita. Yhtäkkiä kello olikin jo aika paljon ja aloin reippaasti laittaa itseäni ja Ligeroa kuntoon.
Verkkaan tullessa olin aika stressaantunut ja ahdistunut. En ollut ehtinyt yhtään rauhottua ja ratakin jännitti. Aloitin kuitenkin verkkaamisen. Ligero tuntui aika normaalille. Se ei ollut kovin reipas, muttei myöskään hidas. Tein käynnissä väistöjä. Ravissa tein parit avot ja ympyrät. Laukat otin myös ympyröillä. Lopuski työskentelin hetken käynnissä taivuttellen ja tein parit siirtymiset. Verkak sujui ihan hyvin, mutta olisi voinut sujua apremmin. En päässyt ihan täyteen vauhtiin, eikä Ligerokaan ollut iahn parhaimmillaan. Ihan hyvillä fiiliksillä lähdin kuitenkin radalle.
Rata oli tällä kertaa toiselle puolelle maneesia mitä yleensä. Ligero saattoi jännittää sitä vähän, mutta ei kuitenkaan kyttäillyt mitään. Sitten pilli vihelsikin ja pääsin aloittamaan radan.


Ligero oli koko radan ajan aika hidas. Rata sujui puhtaasti ilman rikkeittä, muttei kuitenkaan ollut mikään loistava. Kaikki jäi vähän niinkuin puoliksi tehdyksi. Taivutukset olisivat voineet olla parempia, liikkelle lähdöt terävämpiä, pysähdys enemmän pisteessä ja lisäykset rohkeampia. Itselleni ei tullut radalla mitään super fiilistä. Olin ihan tyytyväinen että saimme kaikki tehtävät tehtyä, mutta en viekään ratsastanut tarpeeksi. Fiilis radan jälkeen ei ollut mikään hyvä, mutta poni ansaitsi kunnon kiitokset. Ligero on kuitenkin aina niin ihana.






Prosentteja saatiin sitten 62,857. numerot vaihtelivat 5.5 ja 7.0 välillä. Huonoin tuli pysähdyksestä. Huvittavaa oli, että paras tuli oikeasta laukasta, joka tunneilla tuntui aina hirveän hankalalle. Saatiin 7 myös raviin siirtymisestä. Ala kerrassa oli 6 ja 6.5. Kommenttina luki: "Siisti suoritus, mukavia pätkiä. Hevonen tänään ajoittain tavallista jännittyneempi, joka näkyi energian hiipumisena. Lupaavaa menoa!" Itse olin aika pettynyt prosentteihin, ovathan ne ihan hyvät, mutta harmittaa saada aina 62%. Tuntuu etten kehity mihinkään suuntaan. Hevosta ei voi syyttää, Ligero on hieno ja sillä voi saada todella hyviäkin ratoja. Tallilla juuri puhuttiin kuinka jotkut ovat rataratsastajia ja saavat parhaat taitonsa esiin juuri radalla. Itse en todellakaan kuulu tähän porukkaan, en ikinä saa parastani esille radalla. Sijoitukseksi tuli taas 12. Samoilla siis mennään kuin viime kisoissa.


Radan jälkeen fiilikset olivat aika huonot. Ilalla juteltiin parhaassa seurassa ja mieliala kohosikin roimasti.
On se ihanaa kun tallilla on niin ihania tyyppejä, jotka saavat aina iloiseksi.

Ja katsokaas kuka on minun seuraava kisakumppani!♥

4 kommenttia:

  1. Toivottavasti seuraavissa kisoissa prosentit nousee niin ei tuu itelle aina epätoivosta fiilistä ! sovitte muuten ligeron kanssa tosi hyvin yhteen :-)

    VastaaPoista
  2. jännää miten teillä niinkin hienot prossat kun 62 on tuloksien häntäpäässä (?), meillä kun viimekisoisssa helppo A voitettiin jollain 57 prossalla - tässä lajissa pisteet riippuu kyllä niin paljon siitä tuomarista :D harmi ettei rata tuntunut parhaalta mahdolliselta, sovitte kuitenkin mun mielestä hyvin toisillenne ligeron kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo meillä saa aika hyviä prossia aika usein, kiitos (:

      Poista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: