Image Map

23. toukokuuta 2014

Vähän liian hyvin

Noniin nyt on sitten viho viimeiset treenit ennen kisoja ratsastettu. Päätin tulla nopeasti ne vielä päivittämään, että saan sen sitten kisojen alta pois. Tänään on siis kisat ja vitsi jännittää. Eilisen treenit meni kyllä vähän liian hyvin viimeisiksi treeneiksi. Eilen siis ratsastin Willellä vielä yhden tunnin oman tutun valmentajan ohjauksessa.
Aloitettiin käynnissä ratsastamalla ensin vain vähän uran sisäpuolella. Wille oli vähän hidas ja tarvitsi aika paljon pohjetta tullakseen hyvälle tuntumalle. Vähän poni yritti myös puskea ulkopohjetta vasten. Tehtiin myös parit pysähdykset kentän poikki ja siitä vielä peruutus. Wille pysähtyi todella hyvin, vaikka välillä yritti hiippailla eteenpäin. Olin niihin kuitenkin tyytyväinen. En ollut pitkään aikaan peruuttanut, enkä koskaan Willellä. Olinkin aluksi apujen kanssa ihan hukassa, mutta kun löysin oikeat avut peruutuksetkin onnistuivat todella hyvin.



Ravissa tehtiin toiseen päätyyn pääty-ympyrä. Wille tuntui alusta asti todella kivalle. Itseltäni unohtuu helposti ulkoavut, joten niistä sai ope paljon muistutella. Sainkin ratsastaa melkein vain ulkoavuilla, mikä on itselleni todella vaikeaa. Wille kuitenkin meni oikein kivasti. Vaihdettiin itsenäisesti suuntaa ja kokeilin siinä vähän lisätä. Lisäys jäi vähän vaisuksi, mutta oli se kuitenkin ihan hyvä. Toiseen suuntaan sama juttu. Haettiin tähänkin suuntaan ravissa ihan samoja asioita. Jäätiin sitten pääty-ympyröille ja aika pian nostettiin käynnistä laukka. Wille ei ollut ihan nii hyvä kuin ennen, vähän tuntui vastustelevalle. Sain laukassakin olla todella tarkkana ettei Wille liiraa ulospäin. Saatiin kuitenkin hyviä pätkiä.




Sitten jatkettiin taas siirtymisteemalla. Tehtiin radan poikki käyntisiirtymisiä. Minun piti ensin tehdä pari käyntisiirtymistä ja sitten pysähdyksiä. Käyntisiirtymiset sujuivat hyvin ja Wille pysyi kohtuu rentona. Pysähdyksetkin onnistuivat hyvin. Harjoituisravissa istuminen oli taas aika pätkittäistä. Välillä tuli kuitenkin hyviä pätkiä jolloin Willekin pystyi hitusen rentoutumaan. Pitää vaan muistaa työntää hartiat kunnolla taakse, etten jää ihan kasaan.


Otettiin vielä pääty-ympyröillä laukat toiseen suuntaan. Aloin heti alusta asti ratsasta kunnolla ulkoavuilla. Wille oli taas aika hyvä, mutta vähän hankalan tuntuinen. Pääsin kuitenkin välillä hyvin myötäämään avut.





Lopuksi ravailtiin eteen alas. Wille vähän pääsi lösähtämään avuilta, mutta ei kuitenkaan juossut alta, mikä on positiivista. Loppukäynnit käytiin kävelemässä maastossa.
Tunti meni mielestäni todella hyvin ja valmentajakin oli tyytyväinen. Tänään pitäisi pystyä vain ratsastamaan yhtä hyvin. Pitää muistaa radalla vain tarkkailla etten päästä Willeä ulkoavuilta.
Saa nähdä miten tänään käy, tulen mahdollisimman pian postailemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: