Image Map

9. elokuuta 2014

Neljän hevosen päivä

Eilen pääsinkin käymään neljän eri hevosen selässä. Oli muuten aika rankkaa, kun ilmakin oli tosi lämmin!
Ensin suunnattiin päivällä Primukseen, jossa ratsastin talutuksista palkaksi saadun tunnin tai oikeastaan itsenäisesti mentiin. Mulla oli hevosena pikkuinen Fauna, jolla viimeksi menosta olikin jo aikaa. Ratsastelin ihan vain peruasioita suurimmaksi osaksi käynnissä ja ravissa. Otin myös pikkuisen laukkaa. Koko ratsastus oli aika pohjanoteeraus. Olen usein katsellut ja kuunnellut miten Faunaa pitäisi ratsastaa, mutten vain millään itse osannut. En saanut oikeanlaisia apuja ja tuntumaa sitten millään. Lopuksi käytiin maastossa kävelemässä loppukäynnit.


Seuraavaksi suunnattiin Ponikouluun ja siellä ratsastettiin vielä 3 hevosta. Ensimmäisenä kipusin Faran kyytiin, joka olikin mulle tuttu kesän alusta. Oli todella positiivista huomata, että alun vaikeuksien jälkeen Fara toimi paljon paremmin kuin viimeksi. Ratsastin Faraakin lähinnä ympyröillä hakien hyvää tuntumaa. Aluksi Fara yrittii lähinnä juosta alta kuuntelematta apuja. Pikkuhiljaa alkoi tuntuma löytyä ja Fara tuntui tosi kivalle, kunhan sain pohkeet läpi. Laukkaakin sain vähän jo tuntumalla toisin kuin viime kerralla. Pikkasen oli sen kanssa ongelmia kun satula tuli vähän pohkeiden tielle. Farasta jäi kyllä hyvä fiilis.




Johanna laitteli mulle Prigin valmiiksi sillä aikaa kun laitoin Faraa pois. Kiitos hänelle! Kun Prigi oli valmis suunnattiin taas kentälle. Prigi olikin aika jännä tapaus. Se ei oikein hyväksi tuntumaa niin kuin pitäisi, kuten omistajakin totesi. Sainkin aika kauan haeskella tuntumaa ja meninkin hetken piuhoilla. Pikkuhiljaa tuntuma alkoi löytyä, mutta annoin Prigin kulkea ihan liian pitkänä, sillä pelkäsin sen muuten menevän epärehellisesti. Prigin kanssa tehtiin aika samoja juttuja kuin Farankin. Prigillä ratsastukseen en ole yhtään tyytyväinen, hevonen ei kulkenut kovin hyvin ja ratsastajan istunta oli huono.




Kiitokset myös Aussille, joka laittoi Riinaa kuntoon laittaessani Prigin pois! Viimeisenä ratsuna toimi siis Riina tamma, joka on ollut aika pitkään sairaslomalla. Tästä syystä mentiinkin aika lyhyt treeni, mutta kuitenkin kaikissa askellajeissa. Tärkeää oli saada Riina liikkumaan kunnolla eteen ja takajaloille. Sairastelun jälkeen Riina olikin todella jäykkä ja sitä sai taivutella ihan kunnolla. Tamma kuitenkin yllätti todella positiivisesti, sillä ennen sitä katsellessani on se näyttänyt vieläkin jäykemmälle. Ja voi vitsi miten kiva pomppulaukka sillä oli.





Pieni epätoivo iskee, kun en kuitenkaan kovin tyytyväinen ole yhteenkään ratsastukseeni. Täytyy vain toivoa, että alkaisi taas sujua. Tyytyväinen kun en ollut tämän päivän valkkaankaan, josta tulee postausta myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: