Image Map

17. elokuuta 2014

Vauhdikas viikonloppu

Lauantaina valmennuksessa päästiin tekemään viimeistely treenejä ennen kisoja. Meillä oli vähän eri ope, kun omalla valmentajalla oli muuta menoa. Se ei kuitenkaan menoon vaikuttanut.
Käytiin aluksi kävelemässä maastossa pieni lenkki, Esa tuntui jo silloin vähän säpsylle ja katseli paljon ympärilleen. Kentälle päästyä jäätiin aluelle, joka oli 20x60 iso. Ratsastettiin käyntia ihan uralla ja haettiin hyvää tietä, kun seiniä ei ollut tukena. Esa oli aika jännittynyt ja tässäkin yritti vähän katsella maisemia.
Ravissa mentiin ensin uralla ja mulla oli suuria ongelmia pysyä oikealla reitillä, Esa vain valui ulos alueelta. Siirryttiin pian kaikki yhdessä keskiympyrälle ja siinä hetki aseteltiin hevosia.


Sitten nostettiin jalustimet ylös ja alettiin tehdä pitkät sivut ravia ja lyhyet käyntiä. Esa oli tässä tosi hyvä ja rento. Välillä se vähän säpsyi aj nosteli laukkoja, mutta muuten saatiin tosi hyviä pätkiä ja kehujakin.
Laskettiin jalustimet takaisin ja tultiin taas ympyrälle. Yhtäkkiä Esa säpsähti ja veti kunnon pomput, oli todella lähellä etten lentänyt kyydistä. Tämän jälkeen Esa pääsikin ihan kunnolla töihin. Ravikin alkoi olla muuten hyvää, mutta välillä tahditusta ilmeni. Sitten nostettiinkin laukka. Esa ei meinannut millään asettua, jolloin mulla oli hiveästi ongelmia saada se kääntymään. Vielä kun piti päästi aika reipasta laukkaa, alkoi olla jo aika hankalaa. Jäin aivan liikaa kädellä pitämään ja varsinkin sisäohjaan. Laukan jälkeen otettiin välikäynnit.


Välikäyntien jälkeen saatiin aika itsenäisesti treenata jotain asiaa radasta mikä on vaikeaa. Itse päätin harjoitella oikeaa laukkaa. Ensin valmisteluksi otin ympyrällä kaikki askellajit läpi. Ravissa Esa tahditti taas aika paljon , mutta muuten ravikin alkoi olla jo ihan kivaa. Laukka oikealla oli paljon helpompaa.
Sitten harjoittelin sadasta laukkaohjelmaa. Aluksi en ratsastanut yhtään ja Esa meni ihan mitä reittejä halusi. Kerran saatiin taas hienot pomput, mutta tällä kertaa sain Esan aika nopeasti kuriin. Pikkuhiljaa aloin open ohjeiden mukaan taas ratsastaa ja sitten alettiin saada ihan kelvollisia pätkiä.
Lopuksi ratsastettiin vain loppuravit eteen-alas, joissa Esa venytti yllättävän hyvin.



Tunti oli aika mielenkiintoinen, hieman nuo Esan pukit järkytti, kun se ei mikään pienin ole. En oikein tiedä olenko tyytyväinen, tavallaan Esa liikkuin paremmin kuin lähiaikoina, mutta se kuitenkin taas tahditteli aika paljon ja oma istuntanikin oli huono. Sain vielä kuulla päivällä, että Esa oli tullut talliin ontumisen takia. Toivotaan, että se on perjantaina kunnossa.

Valmennuksen jälkeen suunnattiin selloon, napattiin Anni ja ruokaa mukaan ja suunnattiin Ponikouluun. Mentiin siis taas viikonlopuksi auttelemaan. Tehtiin ihan perusjuttuja, päivä-, aamu- ja iltatallit, sekä auteltiin vähän kaikessa missä pystyttiin. Yöllä nukuttiin sitten satulahuoneessa ja kuunneltiin Iivari aasin huutoa.
Palkaksi saatiin sunnuntaina ratsastaa, sain ihan parhaat hepat Riston ja Faran. Menin ensin Ristolla ja siis WAU. Risto oli niin upea, yleensä siihen pisteeseen mikä nyt saatiin melkein heti on kestänyt koko tunti. Risto oli rento aj asettui hyvin, jopa myös oikealle, mikä meille oli kesällä ihan mahdoton. Laukkakin oli jo ihan aivuilla, mitä sitä nyt ihan vähän menin. En voisi olla tyytyväisempi!





Faran kanssa taas ei ollut ihan niin helppoa. Se oli aika jännittynyt ja suurimman ajan juoksi alta. Mulla oli taas hirveästi ongelmia saada pohkeet läpi sen satulan kanssa, myös hyvä tutnuma oli vähän hakusessa. Saatiin kuitenkin pari hyvää rentoa pätkää.
Oli ihan super hauska viikonloppu, nyt olo onkin aika väsynyt.

2 kommenttia:

  1. Kirjotat tosi hyvin :). Sun postaukset on tosi kivoja, kun on aina pieni pätkä tekstiä ja sit tulee pari kuvaa väleihin. Hyvin menee jatka samaan malliin :). Ja ainiin tsemppiä kisoihin!!

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: