Image Map

7. elokuuta 2014

Pientä päivitystä kauden alusta

Maanantaina oli kauden ensimmäinen tunti, jonka meninkin pitkästä aikaa Lassilla. Olin oikein iloinen hevosjaosta, sillä olen vähän aikaa jo halunnut päästä käymään Lassin selässä. Täytyy kyllä myöntää, että Lassi oli aivan järkyttävän pienen tuntuinen Esan jälkeen. Meillä oli myös uusi ope, joka vaikutti oikein hyvälle.
Alussa ratsastettiin käyntiä ihan vain uralla. Lassi tuntui alussa jo ihan hyvälle, mutta aloin helposti ottaa sitä liian lyhyelle kaulalle. Open huomautettua tästä annoin edestä enemmän tilaa ja Lassikin alkoi rentoutua alas. Tehtiin myös parit väistöt uralta keskihalkaisijalle, saadaksemme hevoset hyvin ohjan ja pohkeiden väliin. Lassi väisti hyvin ja pienillä avuilla, pysyen rentona.


Ravissa siirryttiin uran sisäpuolelle, jotta saataisiin ulkoavut hyvin läpi. Lassi tuntui todella nihkeälle, eikä liikkunut kunnolla eteen. En saanut myöskään mitään tuntumaa siihe. Alettiin tehdä myös molemmilta puolilta keskiympyrä. Lassi ei kuunnellut ollenkaan sisäpohjetta, eikä suostunut asettumaan kunnolla. Kevyestä ravista jäikin aika huono fiilis. Käytiin samalla myös istuntaa läpi ja oikeastaan sain vain katseesta huomautuksia.


Pienen lepohetken jälkeen siirryttiin kaikki käynnissä pääty-ympyrälle. Haettiin ensin käynnissä hyvin sisäpohje ja asetus läpi. Lassi alkoi tuntua paremmalle ja käynnissä se olikin todella rento. Sitten nostettiin laukkaa, joka oli aika katastrofaalista. Lassi ei oikein pystynyt kokoamaan itseänsä ja vastusti asetusta. Helposti tuntumaa ottaessani tippui laukka raviin.


Laukan jälkeen alettiin koota hevosia ravissa. Itse istuin satulaan ja aloinkin saada kokoamisen myötä parempaa tuntumaa Lassiin. Hevonen alkoi vähän rentoutua ja asettuakkin. Meno oli vieläkin aika epätasaista, mutta kuitenkin parempaa kuin alussa. Tähän pätkään olin ihan kohtuu tyytyväinen. Sitten alettiinkin jo keventää loppuraveja ja kun hevonen oli hyvä otettiin käyntiin.


Lassi tuntui paljon hankalemmalle kuin viimeksi sillä menessäni. Haluaisin kuitenkin jatkaa sillä, jotta löytäisin paremman tuntuman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: