Image Map

21. elokuuta 2014

Ulkokäsi treeniä

Maanantaina Esa ei ollut vielä ihan kunnossa, joten menin tunnin Lassilla.
Tunnin teemana oli ulkokäsi ja sen kantaminen, jota alettiinkin miettiä heti käynnissä. Lassi oli alusta asti aika kivan rento käynnissä. Tehtiin ihan vaan voltteja miettien ulkokättä, joka itselläni ainakin usein valahtaa liian alas. Lassi yritti taas puskea sisäpohjetta vasten ja sainkin käyttää sitä ihan kunnolla.


Ravia otettiin ensin kaikki pääty-ympyrällä vasemmalle, mikä oli helpompi suunta meille. Lassi ei taaskaan oikein rentoutunut ja puski sisäpohjetta vasten. Välillä saatiin ihan kivoja pätkiä. Alettiin tehdä kahdeksikkoa, joten asetusta tuli molempiin suuntiin. Oikea oli selvästi vaikeampi ja siinä Lassi jäi välillä ihan kunnolla protestoimaan. Piti vain muistaa ratsastaa kunnolla pohkeella aina, kun se heitti pään taivaisiin. Otettiin vielä laukkaa kaikki yhdessä keskiympyrällä, joka oli taas aika katastrofi. Lassi ei halunnut yhtään tulla avuille, ei ottanut asetusta läpi ja kantaili pohkeita vasten.



Pienen tauon jälkeen alettiin taas tehdä voltteja käynnissä, mutta tällä kertaa pitkille sivuille. Lassi oli taas käynnissä tosi hyvä ja kun muistin ratsastaa taivutuksen kunnolla, oli voltitkin ihan hyviä. Ravissa ongelmia oli taas paljon enemmän, Lassi oli ihan jännittynyt ja kanttasi hirveästi sisäpohjetta vasten.
Ravattiin vielä vähän uralla, jolloin sain olla tarkka ettei Lassi juossut yhtään alta, mutta silti itselläni oli pohkeet kunnolla kiinni. Vähän on vaikea saada Lassilla pohkeet kunnolla kiinni, kun se on vähän liian pieni. Muutenkin Lassissa oli paljon enemmän virtaa kuin viimeksi, mikä kyllä on periaatteessa hyvä juttu.
Lopuksi tehtiin vielä ennen loppuraveja käynnissä pari kolmikaarista kiemurauraa. Lassilla oli selvästi käynti nyt parasta, sillä nämäkin sujuivat tosi kivasti. Lassi alkoi jo kuunnella sisäpohjettakin ja taipua rehellisesti.
Loppuraveissa pääsi taas poni vähän karkuun ja juoksemaan alta.



Itseäni jäi häiritsemään, kun en saanut Lassia tarpeeksi rennoksi ravissa ja se ettei sisäpohje mene kunnolla läpi. Pieni pelastus on kuitenkin, että oma istuntani näytti jo siedettävälle.

Pieni pikapostaus näin enne kisoja. Ilokseni voin kertoa, että Esa on parantunut ja päästään huomenna yhdessä starttaamaan! Lauantaian onkin taas uusi heppa alla, mutta en kerrokkaan vielä kuka.

2 kommenttia:

  1. Mikä kypärä sulla on, paljon maksoi, mistä ostit ja miks aliisalla ei oo samanlaista :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole mun kypärä,lainasin vain kaverilta kun omaa ei ollut mahdollista saada(:

      Poista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: