Image Map

28. elokuuta 2014

Uusi kisakumppani

Eli uusi ratsuni on Palermo "Pate", taas suurehko rautias ruuna. Ne alkaakin olla ihan mun juttuni. En ole koskaan Patella mennyt, joten lauantaina pääsin ensi kertaa kokeilemaan. Tunti meikin vähän oikeita nappuloita hakiessa.
Aloitettiin ratsastamalla käynnissä uran sisäpuolella, jotta saataisiin hevoset kunnolla avuille. Pate tuntui todella erilaiselle kuin Esa. Se oli paljon raskaamman tuntuinen ja jäykempi. Aluksi meno olikin aika järkyttävää, hevonen oli pää ylhäällä jännittynyt, eikä asettunut. Tehtiin myös vasempaan suuntaan parit väistöt uraa pitkin, jotka onnistuivat ihan hyvin. Taas mun oma ongelma eli ulkoapujen käyttö näkyi, sekä olisin voinut ratsastaa asetuksen selvemmin.


Ravikin oli alussa jäykkää, enkä saanut oikein asetuksia loivalla kiemurauralla. Helposti jäin vaan olemaan kyydissä enkä ratsastanut. En vain oikein tiennyt mitä Patelta pitäisi vaatia. Askellajit olivatkin aika pieniä ja mun oli tosi vaikea löytää kuinka paljon Paten pitäisi kävellä ja ravata.
Siirryttiin pääty-ympyrälle ja siinäkään en saanut asetusta läpi. Laukannostokin tuli vasta pienen säätämisen jälkeen. Ensimmäinen laukka meni taas vain tunnustellessa miltä Pate tuntuu. Laukan jälkeen aloin kuitenkin saada jo vähän tuntumaa ja Pate alkoikin toimia jo paremmin. Paten kanssa saakin olla tosi vahva tuntuma ja pohkeita pitää käyttää tosi paljon. Toiseen suuntaan laukassa alkoi tulla myös pieniä pätkiä, jolloin Pate vähän rentoutui. Pikkaisen oli ongelmia, kun Pate vaihteli laukkoja, mutta kun sain jalat oikeille pakoilla väheni sekin. Käynti olikin ravin ja laukan jälkeen paljon parempaa ja rennompaa


Jatkettiin käynnissä tehden voltteja. Sain käyttää paljon pohjetta saadakseni asetuksen läpi ja Paten kävelemää tarpeeksi. Mulla kävi helposti niin, että kun Pate myötäsi en itse tajunnut tarpeeksi nopeasti myödätä, jolloin Pate ei rentoutunut.


Loppuraveissa Pate venytti ihan hyvin, mutta olisin voinut rentoutua vielä alemmas.
Pate olikin aika kiva tapaus, ei todellakaan mikään helppo, mutta haasteet ovatkin kivoja. Nyt saankin taas keskittyä istuntaan, joka ei olekaan Patella helppoa pitää.

Maanantaian ei yllätykseksi hypättykkään, joten pääsin treenaamaan Paten kanssa, jes.
Aloitettiin taas käynnissä uran sisäpuolella. Aluksi Pate tuntui taas jäykälle ja sain olla todella tarkka että en antanut sen painaa oikeaa eli ulkojalkaa vasten. Tehtiin taas myös västöjä, tällä kertaa uran sisäpuolelta uralle. Nämä menivät muistaakseni hyvin. Pate alkoi pikkuhiljaa tuntua myös paremmalle.


Siirryttiin keskiympyrälle ravaamaan. Alussa Pate taas oli jäykkä eikä kuunnellut sisäpohjetta. Piti vain ratsastaa kärsivällisesti pohjetta läpi ja samalla tarkkailla että Pate ei juossut alta. Paten kanssa on tosi vaikea löytää sopiva tempo, kun se jää helposti vähän hitaaksi tai sitten on energinen jääden painamaan kädelle ja viemään. Pikkuhiljaa alkoi tulla jo hyviä pätkiä ja Pate alkoi tuntua aika kivalle.


Vaihdettiin pääty-ympyröille ravaamaan ja Pate tuntuikin jo super kivalle. Otettiin laukkaa, jossa oli vielä vaikeaa, mutta pikkuhiljaa sekin alkaa tuntua löytyvän. Laukan jälkeen ravi oli vielä parempaa ja nyt sain pohkeetkin ihan läpi.
Välikäyntien jälkeen tehtiin uransisäpuolelle ura ja kulmiin etuosankäännöksiä. Pate kääntyi aika hyvin, mutta sain olla tarkkana että etujalat jäävät kunnolla astumaan. Harmillisesti välikäyntien jälkeen kadotin ihan tuntuman ja Pate oli hirveän jännittynyt. Tehtiin samaa myös ravissa, jossa myös käännökset sujuivat ihan kivasti. Vähän sama ongelma kuin käynnissä oli, eli Pate jäi tosi jännittyneeksi.
Sitten ravattiin vielä loppuravit.
Pate olikin selvästi jo parempi kuin lauantaina. Vielä on tekemistä paljon ennen kisoja, jotka ovat siis 19.9. Luokka on vielä auki ja riippuu siitä miten nyt alkaa sujumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: