Image Map

25. lokakuuta 2013

Tuntipostausta jälleen

Taas tulee tylsä tuntipostaus, mutat ehkä kestätte.
Suununtaina oli siis valmennus ja niin kuin edellisessä postauksessa sanoinkin itseäni väsytti aika paljon ja välillä kunnolla keskittyminen oli vaikeaa. Alkutunti menikin melko huonosti.
Ensimmäiset puolituntia, eli verkka mentiin itsenäisesti. Itse ratsastelin erilaisia ympyröitä, voltteja ja pääty-ympyröitä. Attila meni ihan kivasti, muttei tullut mikään erityisen hyvä fiilis. En edes muista oikein miten meni. Otettiin myös laukka pääty-ympyrällä ja meni taas huonosti. Attila pysyi ihan hyvin isolla uralla, mutta laukka ei pyörinyt yhtään. Koiti ulkopohkeella aktivoida, mutta en saanut sitä tarpeeksi aktiiviseksi. Sitten otettiin välikäynnit, joiden aikana taas kerrattiin väistöjä.




Tällä kertaa tehtiin väistöjä keskihalkaisijalta uralle. Aloitettii iha käynnissä ja Attila oli taas tosi hyvä. Voin antaa vain pienet avut ja Attila hoitaa loput. Sainkin taas harjoitella asettamista, joka on minulle tosi vaikeaa. Sain kuitenkin pari loppupätkää onnistumaan asetuksenkin kanssa. Sitten mentiin ravissa. Attila toimi edelleen hyvin, vaikka ravissa asettaminen on itselleni paljon vaikeampaa. Saimme kuitenkin hyviä väistöjä. Toiseen suuntaan mentiin samalla tavalla ja Attila toimi melkein yhtä hyvin, vaikka suunta olikin vähän vaikeampi.




Väleissä Attila meni oikeastaan tosi hyvin ja pätkiä muodossa. Attila meneekin aina paljon paremmin kun mennään ilman jalustimia, sillä silloin saan pohkeet paremmin kiinni. Mulla oli vähän vaikeuksia pitää jalat menosuuntaan, kun ne kääntyy ulospäin. Asiassa pitää olla erityisen tarkka nyt, kun menemme kannuksilla.

Loppuun otettiin vielä laukkaa ympyrällä ja taas meni ihan päin sanonko mitä. Laukka pyöri onneksi vähän paremmin mutta välillä seikkailtiin kylkimyyränä iha ympyrän keskellä. Lopussa ravia vähän pidemmällä ohjalla.
Alku meni aika huonosti, mutta lopussa tuli superpätkiä. Väistöt ovat kyllä ihan meidän juttu.
Nyt sitten perjantaina Kikin valkka, jonak jälkeen näillä näkymin vaihdan hevosta. Halua kokeilla vähän muitakin, sillä vaikka Attila on aivan ihana, se ei ehkä ole se ihan oikea.

Maanantaina oli vuorossa esteita. Minulle oloi vaihdettu hevoseksi Yaffa. En ollut järin innoissani, mutta ei Yaffassa mitään valittamistakaan ole, esteillä. Viimeksi meninkin Yaffalla joskus kevällä.
Aloitettiin ihan vain käynnissä ja ravailemalla, tehden toiselle puolell loivakiemuraura(väistettiin esteitä) Yaffa ei tuntunut edes pahalle, vaikka ennen se on tuntunut tosi pitkälle ja raskaalle edestä. Mentiin molempiin suuntiin.
Lisättiin tehtävään ravivoltti, joka hetken päästä vaihdettiin laukkavoltiksi. Yaffa taipui oikeastaan ihan kivasti. Laukassa se vähän pukitteli, mikä oli aika jännää käytöstä neidiltä. Mulla oli jotenkin tosi hauskaa ja nauroin vaan siellä selässä, Yaffakin oli vähän villinä.




Alettiin sitten hyppäämään sarjaa, jossa esteiden väliin tuli yksi askel. Meillä meni ihan kivasti. Tultiin sarjaa aika monta kertaa vähän eri suunnista ja välilä vään korotettiin. Isoimmat olivat ehkä 60cm. Muuten meni ihan kivasti, mutta en itse muistanut katsoa eteen ja Yaffa meni ihan vinoon. Mulle jäi viime kerrasta vähän epävarma fiilis ja Yaffallakin pelkäsin koko ajan, että se kieltää. Yaffa kuitenkin hyppäsi innokaasti ja hyvin. Esteiden jälkeen se oli ihan villinä ja sai kunnola pidättää.
Lopuksi tultiin vielä lävistäjällä oleva ristikko. Saatiin vaihdettua laukka esteenpäällä ja itse jopa annoin vähän apuja siihen, jes.


isoimmist esteistä ei ollut kuvia

Lopuksi ravailtiin ja Yaffa oli ihan innoissaan ja puksutti kauheaa vauhtia. Sitten annettiin vapaat ohjat.
Yaffa oli tosi positiivinen yllätys. Mulla oli oikein hauskaa tunnilla. En ole ennen mennytkään Yaffalla niin, että se olisi ollut näin villi. Itse esteet alkoivat jo kyllästyttää, ei vain ole mun juttu. Onneksi ensi kerralla taas koulua!

söpöin
Näistä hypyistä olisi videota, kiinnostaako nähdä?

2 kommenttia:

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: