Image Map

10. lokakuuta 2013

Viimeiset treenit

Nyt on sitten viimeisetkin treenit ennen kisoja hoidettu. Attila oli molemmilla kerroilla ihan kiva ja kohtuu luottavaisin mielin lähdössä kisoinin, kunhan vain muistan itse ratsastaa kunnolla.
Sunnuntaina aloitettiin taas perinteisillä kulmaan ratsastuksilla. Oltii myös valmentajan pyynnöstä pistetty kannukset jalkaan. Attila meni hyvin kulmiin, niinkuin aina. Eniten piti huolehtia siitä, että tahti pysyi samana vaikka tekisikin pidätteitä ennen kulmaa. Tehtiin näitä käynnissä ja ravissa.
Kulmien teon jälkeen otettiin taas laukat pääty-ympyröillä. Meillä oli Attilan kanssa jälleen samat ongelmat. Muutenkin laukka pyöri aika huonosti ja mistään ei tullut mitään.
Seuraavaksi alettiin harjoitella radan osia. Tehtiin täyskaartoja ja kokorataleikkaita. Ope vaati meiltä tarkkoja teitä, varsinkin töyskaarroissa. Ekalla kerralla en ratsastanut yhtään ja tietty tuli huono tie. Toisella kerralla aloin sitten ihan tosissaan ratsastaa ja reitit meni heti paljon paremmin, ope sanoi että oltaisiin saatu 7. Kokorataleikkaat lisäyksellä sujuivat hyvin ja Attila lisäsi tosi hienosti. Käyntisiirtymisella taas meni vähän plörinäksi. En millään meinaa saada siirtymistä oikeean paikkaan ja käyntiaskeleita hyvin.
Tehtiin myös yksitellen laukkaohjelma läpi oikeasta suunnasta. Attila toimi älyttömän hyvin. Normaalisti meillä on siis ongelmia pysyä isolla ympyrän uralla, Attila ei tavu ja kanttaa sisälle. Nyt se toimi kuitenkin kuin unelma, meni hyvää tasaista laukkaa isolla ympyrällä. voi kumpa se toimisi yhtä hyvin kisoissa.
Loppuun kevyttä ravia ja vähän eteen-alas. Sitten lopeteltiin. Käytiin loppukävelyt maastossa.






Maanantaina oli siis viimeinen tunti ennen kisoja. Aloitettiin käynnissä uralla tehden vapaasti lisäyksiä ja kokoamista sekä väistöjä. Kokeilin kaikki läpi ja Attila meni kaikkia tosi hyvin. Kokoamisessa ei ihan malttanut kävellä rauhassa, mutta pidätteistä kuitenkin hidasti.
Ravissa mentiin vain pääty-ympyrällä. Attila oli pätkiä tosi hankala, mutta myös joitain pätkiä tosi hyvä. Heti kun asetus ja sisäpohje menevät läpi kaiki sujuu hyvin.
Alettiin sitten ravissa tehdä käyntisiirtymisiä, harjoitellen c-merkin rataa. Käyntiinsiirtyminen on ehkä vaikein osa meille koko radalla, jos Attila ei ala kanttaamaan laukkaympyröillä. Pidätteet eivät mene kunnolla läpi ja varsinkin sitten lävistäjällä on vaikea nähdä oikea paikka. Nyt tunnilla teimme harjoitusta tehden siirtyminen uralla. Ravit sujuivat kyllä hyvin.
Tehtiin siirtyminen myös lävistäjälle pari kertaa yksin. Tehtävä sujui ihan hyvin, muttei kuitenkaan superhyvin. Yhdellä kerralla Attila oli kyllä hieno, jo lähtiessäni tehtävään tunsin kuinka Attila kuunteli täydellisesti mun apuja. Välillä vaan tulee noita hienoja pätkiä jolloin se on ihanan herkkä ja ihan avuilla.
Lopuksi otettiin molempiin suuntiin laukkaa vapaasti uralla. Menin suurimmaksi osaksi vain uraa pitkin, sillä en viitsinyt alkaa tapella ympyrällä. Vähän tuli sählinkiä, kun Kalle alkoi spurttailla ja Attilakin melkein innostui mukaan.
Sitten ravailtiinkin loppuravit ja lopetettiin.







Huomenna on kisat. tänään käytiin ostamassa kisatakit ja paidat, ainakin ollaan hienoja. Eniten ehkä huolestuttaa laukkaympyrät ja käyntisiirtyminen. Oon koko kisojen eka, joten kuntoonlaitossa tulee hieman kiire, onneksi mulla on kisahoitaja.
Kuvat nyt sekavassa järjestyksessä aj lopussa, kun en ehtinyt laittaa paremmin.

8 kommenttia:

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: