Image Map

30. kesäkuuta 2014

Epäonnistuja -kisat-

Lauantaina oli taas kisat. Jostain syystä olin taas lupautunut letittämään kuusi hevosta ja pesemään yhden.
Ehdin aamulla ennen estekisoja letittää pari hevosta, jonka jälkeen sain rauhassa olla hiusten letityksessä ja katsoa pari esterataa. Hetken esteratsastusta ihailtuani menin pesemään ja letittämään yhtä hevosta, jonka jälkeen pääsinkin puunaamaan Esaa. Kun Esa oli kohtuu siistinä sykeröt päässä, kävin vielä letittämässä pari kisakaverin hevosta. Siitä ryntäsinkin suoraan maneesiin tekemään toimitsija hommiani.
Pian kello alkoi olla niin paljon, että oli aika laittaa Esa lopulliseen kuntoon ja suunnata maneesille verryttelemään. Itse verkka sujui yllättävän hyvin. Esa tuntui aika kivalle ja sain ratsastettua sitä ihan hyvin varsinkin ravissa. Valmentajan neuvoilla tehtiin pysähdyksiä, voltteja ja lävitsäjiä. 20 minuuttia meni ohi yllättävän nopeasti.


Aloitin meille talenteille järjestetyn luokan, jossa ratsastettiin heB:0. Päästyäni radan sisäpuolelle tein vielä pari laukkavolttia velmentajan ohjeiden mukaisesti. Tässä vaiheessa homma alkoikin mennä penkin alle. En ollut ennen tehnyt Esalla laukkavoltteja ja nyt en saanut sitä yhtään käännettyä. Voltti toisensa jälkeen valui aivan liian isoiksi, enkä saanut ulkoapuja läpi. Pian oli kuitenkin lopetettava ja valistauduttava radalle.


Itse rata oli täydellinen katastrofi. Tehvehdykseen tultiin vähän kiemurrellen. Keskiravit jäivät aivan liian vaatimattomaksi. Toinen voltti sentään onnistui, mutta toisella tahti katosi. Kolmikaarinen tuntui sentään aika hyvälle ja Esa taipui kivasti molempiin suuntiin. Käyntisiirtyminen oli selvästi parempi kuin viime kisoissa, mutta harmillisesti jäi vain kahteen askeleeseen. Käynissä tuli tahtirikko, kun jäin liikaa pyytämään. Laukannostossa Esa meinasi ensin nostaa väärän laukan, mutta päättikin vaihta akuitenkin oikeaaseen. Itsestäni laukka kuitenkin tuntui oudolle, joten varmuudeksi vaihdoin vielä ravin kautta. Voltti kääntyi kuitenkin yllättävän hyvin. Keskilaukassa Esa sitten vaihtoi. Laukan jälkeen sain täydelllisen blackoutin. En tiennyt yhtään mitä piti tehdä ja kun sitten muistin oltiin ihan pisteestä ohi. Pysähdys tuli sitten monta metriä myöhässä huonosti valmisteltuna. Peruutus nyt sujui ihan hyvin. Toinen laukka nousi paremmin, mutta voltti ei kääntynyt yhtä hyvin. Koko laukan Esa kanttasi sisäpohjetta vasten, eikä meinannut yhtään taipua. En saanut sitä kulmaan, enkä näin ollen käännettyä halkaisijalle ajoissa. Lävistäjälle ei sentään tullut vaihtoa. Loppukiitoksene tultaessa ravi oli hyvää, mutat valahdettiin ihan linjalta.






Paljon positiivista ei radasta kyllä löydy. Hieman kauhunsekaisin fiiliksin lähdetään tuntsareihin, ei sinne näin voi mennä mokaamaan. Positiivista sentään on, että kaikki mahdolliset virheet on nyt tehty. Saatiin 57%, mikä ei kyllä ollut yllätys. Alhaalla luki "Raamikas hevonen. Liikkui melko mukavassa vakaassa muodossa. Lisähuomiota huolellisuuteen->volttien koko, lävistäjät pisteisiin"
Rata tuntui aika hankalalle. En ole hirveästi näitä ehtinyt Esan kanssa harjoitteleman ja näin ollen olin vähän pihalla.


Loppupäivän katselin muiden ratoja ja lopuksi hurrattiin palkintojen jaossa. Nyt primuksen hevoset jäävät lomalle kuukaudeksi. Seuraavan kerran palataan primuksen merkeissä heinäkuun lopussa, kun tuntsaritreenit alkavat.
Älkää kuitenkana huolestuko, seuraavat kaksi viikkoa vuokraan Ristoa, odotan. Ja Riston jälkeen on vielä Perra. Miten näistä teen postauksia saa ehdotella.

Perrassa taidan uskaltautua hyppäämäänkin!


2 kommenttia:

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: