Image Map

22. kesäkuuta 2014

Talent-kurssi osa2

Saatte nyt vielä myöhässä postauksen Talent-kurssin viimeisistä tunneista. Puolet tekstistä on kirjoitettu ennen kisoja, joten tekstiä voi olla vähän hassu lukea näin kisojen jälkeen.

kuvitukseksi pari Esa kuvaa
Torstaina aloitettiin verryttelemään pysähdyksillä käynnissä. Hiottiin näitä kauan ja aloin jo itse päästä paremmin jyvälle. Saatiin pari jo ihan kelvollista pysähdystä, eikä palautekkaan ollut huonoa. Ravissa ei taidettu tehdä mitään ihmeellistä. Ratsastettiin uralla ja keskiympyrällä. Itselläni oli aluksi vähän keskittymisvaikeuksia ja varsinkin laukan ratsastaminen oli todella vaikeaa. Nostoissa esimerkiksi Esa hyppäsi aina selvästi isommalle uralle. Pikku hiljaa sain kuitenkin itseäni niskasta kiinni ja homma alkoi sujua aika hyvin. Ratsastin kunnolla asetukset kulmissa ja ratsastin pohkeella ja Esa alkoikin tuntua todella hyvälle. Mieltä lämmitti varsinkin se, että olin kuulemma kehittynyt näissä 2 päivässä. Vähän vielä pitäisi omaa kuntoa saada paremmaksi, että itse en häiritsisi Esan menoa harjoitusravissa.
Verkan jälkeen alettiin tehdä radassa olevia käyntisiirtymisiä. Aluksi teimme niitä pitkille sivuille.  Esa siirtyi ihan hyvin käyntiin, mutta en ratsastanut sitä tarpeeksi tarmokkaasti raviin. Kun ope huomautti tästä, aloin käyttää kunnolla pohjetta ja johan sujui paremmin. Yksi ongelmistani on juuri se,  että olen selässä tavallaan varovainen eli en pyydä kunnolla hevoselta.
Seuraavaksi tehtiin siirtymiset halkaisijalle niin kuin radassa. Arvatkaa kuinka yllättynyt olin, kun sain jokaisen siirtymisen hyvin! Opella ei ollut oikeastaan mitään negatiivista sanottavaa yhdelläkään kertaa. Itselleni siirtymiset ovat olleet vaikeita, joten oli aivan mahtavaa saada ne nyt onnistumaan.
Muuta tunnilla ei tehtykkään ja lopeteltiin siirtymisten jälkeen.


Perjantaina oli viimeistelyt ennen kisoja. Meillä oli taas eri opettaja, joka on myös tuomari, joten häneltä sai hyviä vinkkejä radan ratsastukseen.
Verkka tehtiinkin harjoittelemalla kisaverkkaa. Meillä oli siis 20min aikaa käydä kaikki askellajit läpi, niin kuin olisimme kisoissa. Itse ratsastin käynnissä ensin pysähdyksiä, jotka sujuivat yllättävän hyvin. Ravissa ratsastin enemmän vain ympyröitä, jotta saisin asetuksen hyvin läpi. Tein myös siirtymisiä, jotta Esa olisi mahdollisimman hyvin kuulolla. Laukassa ratsastin vain ympyrällä ensin laukkaa hyväksi. Mulla oli vieläkin siinä ongelmia, kun en tiedä kuinka paljon laukkaa pitäisi ratsastaa eteen ja koota. Tein myös parit lävistäjät, jotka onnistuivat surkeasti, koska muut olivat vähän tiellä ja itse en ratsastanut kunnolla. Open huomautuksen jälkeen ratsastin ja saatiin ihan siedettävä lävistäjä.
Sitten treenattiin ensin yhdessä ja sen jälkeen yksin radan osia. Aluksi tehtiin vain keskihalkaisija, johon itse tein vielä tarpeettoman pysähdyksen. Halkaisija olikin ihan hyvä ja selvittiin vain yhdellä kerralla.
Seuraavaksi tehtiin yksitellen lävsitäjä käyntiinsiirtymisellä ja voltti. Lävistäjälle kääntäminen venähti taas liian pitkäksi. Siirtyminen ja voltti olivat kuitenkin hyviä. Tultiin vielä lävistäjä uudelleen niin, että sain ajoissa käännettyä. Toisella kerralla tämä onnistuikin hyvin.
Lopuksi tehtiin vielä loiva kiemuraura, lävistäjä keskiravilla ja voltti. Loivalla kiemurauralla tie oli surkea ja sain tehdä sen uudelleen. Pitää olla erityisen tarkka, että käännän tarpeeksi aikaisin ja ratsastan keskihalkaisijalle asti. Keskiravi meni myös aika huonosti, en osannut istua ja Esa rikkoi tahdin kokonaan. Voltti sujui kuitenkin hyvin.
Lopuksi ratsastettiin hevosia eteen-alas ja lopeteltiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: