Image Map

6. kesäkuuta 2014

Kesä-Esa

Kauden pääsin päättämään tulevan kisakumppanini kanssa. Saanko esitellä Assegai "Esan", rautiaan tornin. Esa on siis jotain 180cm korkea ihanan herkkä ja kevyt ruuna. Maanantaina pääsin ensimmäisen kerran herraa testaamaan ja täytyy sanoa, että ihastuin heti. Saatte nyt myös aika paljon kuvia, kun niitä en osannut karsia.
Aloitettiin maanantain tunti leikkimällä seuraa johtajaa. Kaikki saivat olla vuorollaan johtajina. Jotkut tekivät vähän erilaisempia juttuja, kuten vain yhdellä kädellä ratsastusta ja toiset taas, tämmöiset vannoutuneet tuupparit, kouluratsastus liikkeitä. Tämmöinen leikkiminen ei ehkä ole ihan helpoin tapa tutustua uuteen hevoseen, mutta Esa nyt on nii mahtava, että homma sujui aika hyvinkin. Vähän meillä oli mahtumis ongelmia muiden perässä. Päätettiin tämän leikin jälkeen kuitenkin jatkaa ihan vakavaa kouluratsastusta, joka sopi itselleni hyvin, sillä ekoihin kisoihin ei ole enää paljon aikaa.






Alettiin tehdä uralla aina pieni pätkä avoa, josta käännettiin voltti ja jatkettiin taas avoa. Aloitettiin ensin ihan käynnissä. Itselleni on hirveän vaikea tehdä avoja, koska en saa lantiota käännettyä kunnolla oikeaan suuntaan. Esa tuntui vielä aika herkälle istunnan suhteen, joten senkin oli varmasti vaikea ymmärtää apujani. Saatiin kuitenkin matkan varrelle ihan hyviäkin pätkiä avoa, sekä pari hyvää volttia. Pitäisi kyllä opetella katsomaan ylös, volteistakin tuli ihan kummallisen mallisia, kun en katsonut minne mennään. Ravissa meno oli taas hitusen vaikeampaa, mutta kyllä me siinäkin rutistettiin pari hyvää pätkää. Muuten Esa oli koko ajan todella miellyttävä ratsastaa. Se on isoksi hevoseksi todella kevyt ja tuntuu selästä oikeasti aika pienellekkin. Yritin koko ajan katsoa ettei se jäisi yhtään löysäksi ja varoa etten kokoa liikaa, sillä Esa on luonnostaan lyhyt hevonen. Ja muistaa oikeasti ratsastaa ja tasapainottaa kaarteissa.



Siirryttiin keskiympyrälle ravissa. Tehtiin ensin suoristuksia pitkille sivuille ja lopulta nostettiin suoristuksesta laukka. Esalla tuntui olevan ihan valtava laukka. En oikein tiennyt millaista laukkaa sen pitäisi mennä, joten annoin sen aika rennosti vain rullata eteenpäin. Laukassa näkyi myös selvästi se että Esa on ehkä vähän jäykempi vasempaan, eikä asetu sinne kunnolla. Saattaa se myös johtua siitäkin, että itse olen niin vino. Oikealle keskusteltiin aluksi rehellisesti asettumisesta, mutta lopulta sekin onnistui ihan hyvin. Laukattiin siis molempiin suuntiin.




Lopuksi tehtiin ravissa vielä vähän ympyrän pienentämistä. Tehtiin vähän vaihdellen joko etuosa edellä tai takaosa edellä. Mun mielestä nää varsinkin takaosa edelle mentävät on todella vaikeita, mutta kai me nyt niistä jotenkin suoriuduttiin. Sitten otettiin käyntiin ja lopeteltiin.




Innoissani odotan jo kesän treenejä. Esa on niin upea, että sen kanssa on varmasti ilo työskennellä. Ja ekathan kisat ovat 14.6, niitä ennen on kuitenkin onneksi talent-viikko, jossa pääsee kunnolla treenaamaan.

4 kommenttia:

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: