Image Map

4. kesäkuuta 2014

Edellisen viikon ratsastuksia

Postaustaukoa onkin vierähtänyt tovi.  Aluksi koulussa koeviikko vei aikaa ja nyt kesätyöt. Ajattelin tulla vähän kertomaan viime aikojen ratsastuksista. Palataan ensin viikon päähän, jolloin käytiin Ponikulussa ratsastamassa kouluvalmennuksessa. Menin tietenkin Ristolla, jota vuokraan pari viikkoa kesällä!
Aloitettiin valmennus ihan vain nopeasti ratsastamalla käynti, kevyt ravi ja harjoitusravi läpi, jotta uusi opettaja näkisi meidän ongelmat. Hän heti tietenkin bongasi mun vinouden. Käytiin sitten ihan perusteellisesti läpi istuntaa. Meille tehtiin käsi testi, eli seisottiin maassa ja ojennettiin käsi eteen. Ope painoi sen alas, tarkoituksena tietenkin yrittää paina avastaan. Sitten korjattiin meidät seisomaan oikeassa asennossa ja toistettiin sama, eipäs muuten käsi enää painunut alas.  Tehtiin myös vähän kiertämistä maassa. Nämä harjoituksen auttoivat todella paljon ymmärtämään. Selässä katsottiin vielä istunta, joka kyllä tuntui todella oudolle, ihan kuin vain könöttäisin siellä.


Sitten alettiin ratsastaa. Tehtiin ravissa yhdelle sivulle avoa ja muuten vapaammin. Hetki kesti tottua Ristoon, sillä se on aika erilainen kuin muut hevoset joilla olen mennyt. Saatiin pari todella hyvää avo pätkää ja pari vähän huonompaa.
Otettiin myös vapaasti laukkaa. Risto oli aika hankalan tuntuinen laukassa. Kaahotti vain menemään. Saatiin pari vähän hallitumpaa pätkää varsinkin toiseen suuntaan. Risto yritti helposti rikkoa raville aina kun yritin vähän koota laukkaa.




Loppuraveissa Risto ei meinannut yhtään rentoutua ja meno oli aika hankalaa.
Kauaa ei ratsastettu, mutta informaatiota saatiin sitäkin enemmän. Tunti oli todella hyvä ja mielelläni menisin tämän opettajan tunnilla uudelleen. Ristokin oli ihana oma itsensä. Vähän oli hakemista, mutta ehkä me saadaan homma toimimaan kesällä.



Torstai oli taas aivan ihana päivä! Päästiin maastoon valmentajan kanssa. Oltiin kerätty oma ryhmä jonka kanssa päästäisiin maastoon vähän päästelemään. Ratsunani toimi ihan yllättäen ihana Pete-poni.  Ei vitsi meillä oli hauskaa. Ensin käveltiin ja ravailtiin vähän ympäriinsä. Pete oli reipas, mutta käyttäytyi silti kiltisti. Sitten oettiinkin laukka, aluski vähän rauhallisemmin, mutta sitten ihan täysillä. Pete pääsi laukkaamaan niin kovaa kuin siitä vain lähti. Lopuksi käytiin laukkamassa melkein vielä kovempaa maneesissa.






Maaston jälkeen pidettiin vielä valmentajatapaaminen. En voi tarpeekis hehkuttaa kuinka ihana ryhmä meillä on, sekä tietenkin valmentaja. Tapaamiset ovat aina maailman parhaita ja ääntä meistä ainakin lähtee. Ollaan kuulemma erityisen puheliaita kouluratsastajia.
Käytiin vähän teoriaa, jonka jälkeen paljastettiin se jännittävin asia eli tuntiratsastajien mestaruuksiin lähtihjät. Ja arvatkaa kuka sählääjä on mukana, no minä. Lähdetää koko porukka joukkueena, mikä on ehkä parasta mitä voi olla. Hevosena mulla piti olla Roope, mutta pääsin kokeilemaan erästä toista hevosta ja lähdenkin sillä. Tästä hevosesta kerro kuitenkin vasta seuraavassa postauksessa! Nyt alkaa kova treeni koko kesän.

Perjantaina ratsastin kuitenkin vielä Roopella ja tunti meni niin huonosti. En tiedä miten saisin itsestäni kaivettua kaiken irti. Ajattelen kyllä koko ajan "ratsasta, ratsasta", mutta jotenkin en vain pysty siihen.
Aloitettiin taas tarkistamalla käynnissä, että hevoset ovat kuulolla tekemällä pysähdyksiä. Nyt pysähdykset olivat ehkä vähän parempia kuin viimeksi, mutteivät ne vieläkään olleet hyviä.  Ravissa ratsastettiin vapaasti. Tein paljon ympyröitä koirin saada Roopea edes vähän taipumaan ja kuuntelemana pohkeita. Vähän yritykseksi se kyllä jäi. Mulla on hirveän vaikea ongelma käsien kanssa. Mun pitäisi saada pidettyä rento käsi, mutta silloin annan Roopen mennä vain pitkänä eteen. Jos taas otan puolipidätteitä, enkä anna  sen juosta pitkänä, kädestä tulee passiivinen ja kova.
Otettiin laukat ensin vain ympyrällä ja uralla. Roope tuntui ihan hyvälle, mutta olisin voinut ratsastaa enemmän. Pari hyvää pätkää saatiin kuitenkin, jolloin ratsastin ja laukka oli silloin hyvää. Kaikissa askellajeissa on lähinnä sama ongelma, takajalat pitäisi saada toimimaan, mutta kuitenkin päästämättä hevosta karkuun.
Alettiin tehdä laukka tehtävää, jossa mentii laukkaa ja aina tehtiin pari siirtyminen kentän poikki käännettäessä. Tässä vaiheessa homma levisi ihan käsiin. En saanut Roopea hyvin raviin, enkä varsinkana laukkaan. Siirtymiset olivat hutiloituja, eikä laukkakaan mitään hyvää ollut. Lopuksi siinä sitten kävi niin, että pyörin yksin tekemässä siirtymisiä, kun muut kävelivät välikäyntejä. Mun piti ensin saada laukka kunnolla avuille ja tarpeeksi kootuksi, että saisin hyvän ravisiirtymisen. Sitten piti saada hyvä ravi avuilla ennen kuin sain nostaa laukan. Aika kauan me tätä säädettiin, mutta lopulta saatiin pari ihan siedettävää siirtymistä. Tarvitsin vain opettajan kunnolla sanomista, että sain itseni ratsastamaan.
Teimme vielä vähän radan osia B:0sta, voltteja ja halkaisijoita. Roope alkoi toimia jo vähän paremmin ja itsekin ratsastin paremmin. Voltit onnistuivat ihan hyvin, vaikka jäivät vähän liian isoiksi. Halkaisijoille saatiin kohtuulliset käyntisiirtymiset.
Lopuksi ravattii eteen-alas loppuravit. Roope on aina paras loppuraveissa, niissä se ravaa eteen ja rentoutuu hyvin.
Olin tunnin jälkeen aika pettynyt itseeni, olisin voinut ratsastaa paremmin.

kuvia ei ollut paljon ja sitäkin vähemmän julkaisukelpoisia

4 kommenttia:

  1. ihania hyvälaatusia kuvia!:) sul on muuten tosi kivoja ratsastusvaatteita, varustepostaus olis kiva extra:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Empä oikeen tiedä, ei mulla noita kovin paljon ole :D

      Poista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: