Image Map

4. heinäkuuta 2013

B-merkki kurssi osa4+50lukijaa!

Jee lukijoita on huimat 50! Nyt saatte taas ehdotella erikoispostauksia joita voin toteuttaa 50 lukijan kunniaksi.

Eilen tuli lähtolistat ja niihin mulle oli laitettu Jardinero eli Hartsa. Ope kertoi tänään, että Walter oli mennyt huonommaksi niinkuin olin arvellutkin. Se jää nyt lomalle vähän muita aikaisemmin ja toivottavasti paranee sen myötä. Hartsalla en ollut koskaan mennyt, joten aika paljon alkoi jännittämään kisat ja tänään pääsinkin kokeilemaan synkkaako meillä yhtään. Hartsa on todella erilainen kuin Walter. Se on aika hidas, koska sillä on pienet askeleet.
Hartsan askeleet tuntuivat tosi pienille, niin kuin olin arvellutkin. Hain alussa ihan vain tuntumaa ja hyvää ulko-ohjaa, mikä oli kuulemma tärkeä Hartsan kanssa. Käynti toimi oikeastaan aika hyvin alusta asti. Mentiin taas kouluradan kokoisella alueella. Tehtiin lämmittelynä ravi-käynti siirtymisiä. Hartsa teki siirtmiset hyvin, se oli todella herkkä istunnalle, mutta kuunteli pohjettakin hyvin. Jatkettiin ravia uralla. Hartsaa sai patistaa reippaammaksi usein käynnissä ja ravissakin.



Siirryttiin koko kentälle ja siitä pääty-ympyrälle laukkaamaan. Alussa Hartsa vähän oli hidas ja ei kuunnellut sisäpohjetta. Pienen hakemisen jälkeen aloin saada tuntumaa ja lopussa hartsa menikin ihan kivaa laukkaa asettuneena. Laukan jälkeen otettiin välikäynnit.


Välikäyntien jälkeen tehtiin laukannosto uralla. Ensin nousi väärä laukka, mutta toisella yritttämällä saatiin oikea. Laukattiin hetki uralla, jonka jälkeen otettiin käyntiin ja B-merkkiläiset menivät pois kouluradan alueelta. C-merkkiläiset harjoittelivat laukkaohjelmansa. Odotellessa tein vähän väistöjä. Hartsa teki ne oikein hyvin.


Sitten oli meidän vuoro tehdä koko laukkaohjelma. Ensimmäinen laukannosto ei oikein onnistunut. Laukka ei lähtenyt kunnolla pyörimään ja kesti hetki ennen kuin saatiin kunnon laukka. Keskiympyrä meni kuitenkin hyvin, Hartsa meni hienoa reipasta laukkaa. Kokorata meni muuten hyvin, mutta lopussa en ratsastanut kunnolla ja Hartsa vaihtoi laukan. Pääty-ympyrällä en saanut asetusta läpi ravissa ja Hartsa nosti väärän laukan. Toisella kerralla onnistui paremmin, mutta laukkalisäys lävistäjällä ei oikein onnistunut. Reitti ei ollut kovin hyvä ja ope käski pitämään paremmin asetuksen.



Tein parit siirtymiset odotellessa, että muut menevät ohjelmansa.
Lopuksi otettiin kevyttä ravia uralla ja Hartsa oli ihan kiva. Sitten vapaat ohjat.
Hartsa oli oikein kiva, vähän vielä hakemista ravissa ja laukassa, mutta ehkä se huomenna menee. Aika paljon sai raippaa antaa ja muutenkin hoputtaa. Tykkäsin kuitenkin.


//Kuvaaja tuli vasta puolivälissä eli alkutunnista ei ole kuvai. Sen takia kuvat sekalaisessa järkässä.

7 kommenttia:

  1. toi toka kuva on tosi söpö! Ja sähän meet tosi hyvin hartsalla

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti seuraavalla kerralla menee paremmin, tää tunti tais olla hakemista siihen miten hartsa toimii:) mutta hyvin meet !
    Erikoispostaus vaikkapa päiväni tallilla ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen silti tyytyväinen tuntiin, toivotaan (: vois olla :)

      Poista
  3. Meet ihan SIKA hienosti Hartsalla (:

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: