Image Map

10. heinäkuuta 2013

Raution talli

Eikö ole mitään ehdotuksia erikoispostaukseksi? jattelin, että voisin tehdä taas kysymyspostauksen kun viime kerran jälkeen on tullut paljon uusia lukijoita. Eli jos ehdotuksia ei tule, teen kysymyspostauksen (:

Oltiin alkuviikko mökillä Karjalohjalla ja käytiin Raution tallilla ratsastamassa.
Maanantaina menin Aurora nimisella tammalla. Oltiin varattu yksityistunti siskoni Aliisan kanssa, eli tunnilla oli vain me kaksi. Laiteltiin hepat kuntoon. Aurora vaikutti aika rauhalliselle ja kaiken nähneelle tammalle. Arvelin, että se olisi ratsastaessa hidas ja pitkä.
Noustin tallin pihassa selkään ja käveltiin kentälle. Kun otettiin ohjat käteen huomasin, että olin ollut väärässä. Aurora ei tuntunut yhtään painavalle käteen, eikä ollut mikään kovin hidas. Aloitettiin heti käynnissä keskiympyrällä ja mentiinkin siinä koko tunti.



Otettiin aika nopeasti ravia. Kevennettiin hetki, mutta sen jälkeen mentiin koko lopputunti harjoitusravia. Haettiin vain hyvää tuntumaa hevosiin ja hyvää ravia. Ope hokikin koko ajan, että piti tehdä ravia. Piti ajatella olevansa tehdas joka tuotti koko ajan raviaskelia. Auroraa sai paljon ratsastaa että sen saisi ravaamaan ylöspäin.


pakko laittaa kuva ku toi harja XD
Alettiin menemään joka toinen tötterö sisäpuolelta ja toinen ulkopuolelta, eli tehtiin soikiompaa ympyrää. Jatkettiin ravin työstämistä samalla tavalla. Aurora meni pätkiä aina hyvin, kun vain muistin ratsastaa kunnolla.  Sitten lopeteltiinkin jo.


Tunti oli tosi hyvä ja tehokas, vaikka ei laukattukkaan ja mentiin samaan tehtävää melkein koko tunti. Itse opin paljon ja tykkäsin Aurorasta. Ei se kovin hienosti mennyt, mutta oli silti kiva.


Tiistaina mulle oli merkitty Bruno. Bruno on suokki ruuna, jolla ope oli kilpaillu vielä viime vuonna. Se oli siis tosi hieno. Karsinassa se oli aika söpö, rauhallinen mutta utelias. Noustiin taas selkään tallin edessä ja käveltiin kentälle. Kun otettiin ohjat käteen alettiin kääntämään pituushalkaisijalle. Hevonen piti saada pysymään suorana. Alusta asti mun oli vaikea saada Bruno menemään rauhallista tahtia. Se oli niin herkkä ja sitä piti ratsastaa istunnalla, eikä ohjilla.


Nostettii seuravaaksi ravi aina pitkille sivuille ja kulmat mentiin käynnissä. Ravissa oli vielä vaikeampi saada hyvä tahti ja hidastettua istunnalla. Ope joutui paljon sanomaan, että istuisin kunnolla satulaan, saisin jalustimet kunnolla jalkaan ja pohkeet kiinni ja pehmeän käden. Otin pieniä puolipidäteitä, että saisin hyvän tahdin. Välillä Bruno meni iha  hetken hitaampaa ja parempaa tahtia, mutta suurimmaksi osaksi se vähän vei minua. Otettiin käyntiin siirtymiset pois. Kulmissa piti kuitenkin mennä kootumpaa ravia. En saanut kuitenkaan saanut Brunoa kokoamaan, enkä muutenkaan oikein toimimaan.

ei näin..

Siirryttiin pääty-ympyrälle, jossa vohdoin sain homman onnistumaan. Piti vain koko ajan muista aistua jäntevästi pystyssä ja pitää pohkeet kiinni. Otettiin pätkä laukkaa, joka meni iha  kivasti, kuhan muistin samat asiat kuin ravissakin. Lopussa Bruno menikin rauhassa ja parempaa tahtia. Tuli tosi hyvä fiilis, kun lopulta onnistui.





Vaikka alussa olinkin aika epätoivoinen ja pihalla, opin paljon. Mun on nyt pakko oppia ratsastamaan istunnalla. On kiva päästä menemään Brunon kaltaisilla hevosilla ja niin pääsen sitäkin harjoittelemaan. Ja onnistumisesta tuli hyvä fiilis!


9 kommenttia:

  1. Tee myday videolla. Tai sit se kysymyspostaus!

    VastaaPoista
  2. nii ja joku lifestylepostaus olis kiva(: niinku myday vaik kuvin(;

    VastaaPoista
  3. Haha, kiva lukee jonkun blogia missä on postauksia samalta tallilta millä ite käyn :D Vaikka noista sun postauksista onkin jo aikaa mutta tulimpahan nyt kommentoimaan silti :D Oisko sulla kikkiä tai mitään? Ois kiva tulla juttelee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyn kyllä vain satunnaisesti keäsisin ja nyt ollut vasta 2 kertaa, mutta saa tulla kikkaa kik:vilmaaz

      Poista
  4. Aurora on ihan paras <3 mut se on myyty :'(

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: