Image Map

1. heinäkuuta 2013

B-merkki kurssi osa1

Tänään alkoi b-merkki kurssi. Kurssi siis kestää viikon ja on joka päivä 16-18. Ensin on teoriaa ja sitten ratsastetaan tunti ja harjoitellaan ratsastamaan b-merkin rataa.
Teoriassa käytiin läpi ihan radan ratsastusta, mitä tuomari katsoo ja mitkä asiat on tärkeitä. Asia oli mielenkiintoista ja hyödyllistä. Alkoi kyllä vähän jännittää, sillä b-merkin rata on itsessään aika vaikea ja sitten pitäisi saada pidettyä hevonen vielä muodossa. Mutta innoissani olen.
Sitten jännitettiinkin hevosia. Olin niin helpottunut kun sain Walterin. Mentiinkin heti laittamaan hevosia kuntoon.
Tunti aloitettiin ratsastamalla ihan kulmiin. Walter tuntui heti tosi hyvälle ja haki muotoa. Kulmatkin onnistuivat hyvin ja Walter taipui tosi kivasti pohkeen ympärille. Ravissa meni myös hyvin. Walterin tahti oli kuitenkin vähän nopea, enkä saanut sitä hidastettua.




Laukka otettiin keskiympyrällä yhdessä. Walter meni hyvin, kunhan muistin ulkoavut. Asetusta en saanut ratsastettua läpi, mutta muuten olin tyytyväinen. Sitten otettiin välikäynnit.
Välikäyntien jälkeen harjoiteltiin keskihalkasijoita. En oikeastaan ollut kovin tyytyväinen halkaisijoihin. Walter ei oikein ollut pohkeiden välissä ja kiemurteli. Kulmatkaan ei oikein onnistunut, Walter juoksi niiden läpi taipumatta.


Lopuksi tehtiin laukannostoja lyhyen sivun keskeltä. Nostot osuivat hyvin kirjaimeen. Waltsu vähän ennakoi nostoja ja tulikin nostoihin hermostuneessa käynnissä. Itse taas kumarruin eteen nostoissa. Viimeisellä kerralla onnistuin nojaamaan taaksepäin ja onnistuttiin tosi hyvin.
Lopuksi vielä ravailtiin ja Waltsu oli oikein kiva. Lopuksi käyntiin ja vapaat ohjat.




Tunti meni hyvin, Waltsu meni aika paljon muodossa, eikä heilutellut päätäkään päätäkään. Innolla jo odotan huomista! Kuvat on muute tällä kertaa ihan satunnaisessa järkässä.

6 kommenttia:

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: