Image Map

28. heinäkuuta 2013

Risto Reipas

Tänään päästiin pitkästä aikaa käymään Ponikoulussa. Että onkin ollut kiävä sinne ja erityisesti ikävä Ristoa. Oltiin varattu yksityistunti ilman satulaa. Ollaa ennenkin käyty pari kertaa omalla porukalla tunnilla. Ponikoulu on siis meijän parin viime vuoden leiripaikka ja rakastan sitä paikkaa.
Kun päästiin perille käytiin juttelemassa Terhin kanssa. Sitten lähdettiinkin hakemaan Ristoa laitumelta. Aliisa tuli hevosten häätäjäksi. Siellä Risto laidunsi, oli niin ihana nähdä sitä taas.



Sidoin Riston ulos ja odottelin kun sille laitettiin kenkä paremmin. Kun kenkä oli kiinnitetty hoidin sen kuntoon. Sittn vietiinkin Polly ja Risto kentälle ja hypättiin kyytiin.
Aluksi tuntui etten pysy yhtään kyydissä, Risto oli niin laiha. Aloitettiin käynnissä pienemmällä uralla. Piti mennä hidast käyntiä ja katsoa että hevonen menee hyvää tahtia. Ristolla on välillä vähän ongelmia tahdin kanssa ja jos se hermostuu se alkaa säheltää jaloillaa kaikennäköistä. Piti myös muistaa taivuttaa ja pitää hyvä ulko-ohja. Tahti  ja hidastus onnistui yllätävän hyvin, mutta taivuttamista olisi voinut olla enemmän.
Lisättiin vielä ravisiirtymisiä sivuille. Aluksi oli hankalaa saada Risto pieneen raviin ilman että se siirtyi käyntiin. Ravi alkoi sujumaan heti paremmin kunhan muistin nojata taakse ja käyttää vatsalihaksia. kulmiin tein aina voltteja, että sain varmasti taivutettua. Ulko-ohja meinasi aina jäädä.




Jatkettiin koko ajan ravia. Pysyttiin kuitenkin pienemmällä uralla. Jatkoin volttejen tekoa kulmiin tavutuksen saamiseksi. Samat ongelmat oli ravissakin kuin käynnissä. Vähän aikaa ravattuamme alkoi löytyä hyvä tahti ja pystyin itse istua paremmin. Ristolla on nimittäin iso ravi, jossa on vaikea istua, mutta kun tahti on hyvä ja vauhti sopiva helpottuu istuminenkin.


Siirrettiin takaisin käyntiin. Pitkille sivuille piti tehdä pysähdys ja peruutus ja lähteä siitä käyntiin. Tarkoituksen oli pystyä säilyttämään sama hyvä tuntuma käyntiin lähtiessä kuin peruutuksessa, jolloin hevonen kävelisi hyvin takajaloilla ja olisi edestä kevyt. Risto ei ihan lähetenyt kevyenä eteen, mutta suurin osa pysähdyksista ja peruutuksista oli hyviä. Ötökät häiritsivät kuitenkin paljon Ristoa ja itseänikin.


Siirryimme vielä pääty-ympyrälle. Ensin väisttettiin takaosaa sisälle päin. Risto väisti tosi hyvin oikeaan suuntaan, mutta vasempaan joutui aika paljon antamaan ulkopohjetta. Sitten aloimme nostaa laukkaa kootusta käynnistä ja laukata 3/4 osaa ympyrästä. Tarkoitus oli saada nostettua myös koottu laukka. Oikealle laukat nousivat hyvin ja Risto laukkasi tosi kivan kootusti. Opekin sanoi, että se laukkaa harvoin niin kootusti. Vasemmalle nostot menivät paljon huonommin ja risto kiihdytti laukkaan. Muutenkin vasen laukka oli huonompi enkä saanut sitä koottua kunnolla. Kuitenkin sain lopussa pätkän jolloin Risto meni tosi hienoa laukkaa. Pitää vaan itse muistaa laukassa nojata taakse ja sama ulko-ohja pitää ja asettaa.





Loppuraveissa en meinannut pysyä kunnolla selässä, kun Riston selkä olin niin liukas hiestä. Sitten annettiinkin vapaat ohjat.





Vein Riston takaisin puomille ja otin varusteet pois. Sitten vein Riston suihkuteltavaksi. Lopuksi hain sille vielä mössöt syötäväksi. Kun vihdoin Risto olis syönyt käytiin viemässä se laitumelle ja sanomassa heipat.
Käytiin vielä lopuksi moikkaamassa shetuja ja sitten lähdettiinkin.


Risto oli ihana niin kuin aina ja nyt jo on ikävä ja haluaisin päästä menemään sillä uudestaan. En tajua kuinka se voi olla niin tärkeä vaikka olen sillä vain pari kertaa mennyt, se on vain niin symppis♥ Pitää yrittää syksylle taas järjestää tuntia.

4 kommenttia:

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: