Image Map

22. joulukuuta 2013

joulujuhla

Perjantaina oli kartillin viimeiset treenit. Hevoset olivat olleet tunnilla, joten aloimme melkein heti ratsastamaan katrillia. Hartsa tuntui alussa reippaallee, mutta hyytyi aika paljon katrillin aikana. Ei mennyt treenit vieläkään kovin hyvin, laukka tippuili raville ja muutenkin sain koko ajan vaihdittaa Hartsaa. Kerran andaluusit saivat pienen pukkailukohtauksenkin. Varmoilla mielillä ei siis lähdetty esiintymään. Käytiin vielä seuraavan päivän valmistelut läpi.




Lauantaina mulla oli aamulla joulujuhla josta suorana tallille ja alettiin heti sykeröittämään ja pesemään hevosia. Päivän pesin ainakin 3 hevosta ja sykeröitin 5. Viiden maissa oltiinkin jo valmiina seisomassa hevosten kanssa ja odoteltiin maneesiin pääsyä. Päästiin 10 yli sisään ja alettiin verkata samantien katrillimuodostelmassa. Hartsa tuntui ihan alussa reippaalle, mutta hyylähti taas. Verkka aika meni todella nopeasti pian seistiinkin ulkona piemässä. Parin voltin jälkeen asetuttiin lähtöasentoon.
Sitten aukenikin maneesin ovi ja päästiin sisään. Alku lähti kohtalaisen hyvin, mutta sain heti huomata, että Hartsa oli todella hidas. Sain koko radan potkia, eikä menty edes samaa tahtia Ligeron ja Ainon kanssa. Laukassa tiputti raville ja nosti väärän laukan. Kerran ykköshepat säätivät jotain aj jouduimme melkein pysähtyä. Ei siis mennyt esitys kovin putkeen ja fiilikset olivat aika masentavat. Oli kiva apäästä esiintymään joulujuhlaan, mutta olen todella pettynyt suoritukseeni. Vaikka monet sanoivatkin, että näytti hyvälle.



Lopuksi meidät esilteltiin ja pidettiin pieni puhe. Sitten päästiinkin iah yllätykseksi kunniakierrokselle. Siitä vasta Hartsa innostuikin! Yllätyin aika paljon, mutta oli ihanaa, että siitä lähti kerrankin vauhtia, nauroinkin vaan kyydissä. Sain sen pysymään kuitenkin ympyrällä ja hallinassa. Sitten suunnattiinkin käynnissä ulos. Siellä vielä hepat vähän pöllöili. Vein Hartsan talliin ja autoin sitä valmistautumana vielä pukin hevoseksi.


Katselin vielä loppuohjetmat, joita oli esteosuus, palkitseminen, vuoden hevosen ja ponin esittelyt(Wille ei voittanu, plööh) ja joulupukki. Oli ihan kiva juhla. Juhlan jälkeen jaeltiin lahjoja ja juteltiin siinä. Myöhemmin vielä laiteltiin joitain hevosia pois.
Anteeksi, että on vähän lyhyt postaus, mutta päivästä ei jäänyt kovin hyvä fiilis eräiden syoden takia, eikä ollut hirveästi innostusta kirjoitella.

2 kommenttia:

  1. toi heppa on kyl tosi mageen näkönen! eikä saa ottaa tommosta katrillia liian vakavissaan, pikku mokat tuo vaan lisää hupia ;) oli varmasti hauskaa vaikka ei ihan putkeen mennykkää (: kuinka monta teitä muuten oli tossa katrillissa?

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: