Image Map

5. joulukuuta 2013

Siirtymisiä

Jäänyt vähän postauksia rästiin , mutta nyt otan vaikka tähän ekana postaukseen Wille tunnit. Kerron sitten torstain rästitunnista.
Sunnuntaina valmennuksessa harjoiteltiin laukka-käyntisiirtymisiä, sillä ne kuuluvat kn:n rataan.
Aloitettiin kuitenkin verkkailemalla volteilla. Tehtiin ensin käynnissä ja Wille oli ihan hyvä. Tärkeää oli saada hevosista rentoja. Pitkillä sivuilla ratsastis mahdollisimman pitkää käyntiä ja Wille olikin tosi hyvin rentoutunut. Volteilla sama rentous ja eteenpäin pyrkimys ei ihan pysynyt, mutta ei Wille huono ollut.


Ravissa tehtiin hommia keskiympyrällä. Wille oli oikeastaan aika jäykkä, eikä rento. Sain aika paljon hakea astusta. En ratsastanut tarpeeksi pohkeella, enkä saanut niitä pidettyä kunnolla kiinni, että Wille käyttäisi vatsalihaksia. Laukassa vähän sama juttu. En ratsastanut tarpeeksi ja Wille vain hömpötteli menemään. pitäisi olla parempi tuntuma ja oikeasti ratsastaa pohkeella eteen. Sitten otettiin välikäynnit.



Välikäyntien jälkeen tehtiin laukkaosuus radasta, eli radan poikki ravissa, keskellä laukka, pääty-ympyrä ja koko rata leikkaa, uralla käyntiin siirtyminen. Voin sanoa, että huonommin ei olisi voinut mennä. En yhtään ratsastanut ja ekalla kerralla ei edes nousuut laukka. Tokalla yrityksella laukka nousi, mutta reitti ei ollut paras mahdollinen, eikä nostokaan hyvä. Ympyrä valahti alussa liian isoksi, eikä laukkakaan ollut hyvää ja käyntiinsiirtyminen tuli ravin kautta.
Kun kukaan ei saanut siirtymistä toimimaan, otti opettaja meidät keskiympyrälle ja käski ratsastaa niin, että hiki virtaa. Saatiin koota hevosia kunnolla ja tehtiinkin ympyrän pienennystä voltin kokoiseksi. Willehän kokosikin ihan helposti kunahn vain pyysin siltä sitä. Siirryttiin laukassa pääty-ympyrälle ja tultiin yksitellen kokorataleikkaa ja käyntiinsiirtyminen. Tarkoitus oli vain pitää hyvä koottu laukka. Siirtyminen onnistuikin paljon paremmin ja sain suoraan käyntiin. Tehtiin sama uudestaan ja taas onnistui ihan hyvin.



Sitten otettiin loppuravit. Ratsastelin ensin itsenäisesti voltteja, mutta opettajan ohjeiden mukaisesti jäin pitkiensivujen väliin tekemään kahdeksikkoa, eli kahta 10m volttia. Näin sain paremmin Willellä taivutuksen läpi ja pohkeet läpi. Hsnkalinta oli saada nopeasti sisäpohje kiinni ja vaihtaa kevennys. Wille tuntui kuitenkin lopussa tosi hyvälle.




Maanantaina jatkettiin vähän samalla teemalla, eli volteilla ja laukka-käyntisiirtymisillä.
Aloitettiin verkkailemalla kai itsenäisesti. Wille oli käynnissä hyvä, mutta ravissa tasa aika jännittynyt. Tein ympyröitä ja vähän loivia kiemurauria.




Tehtävä aloitettiin tekemään voltit pitkänsivun alkuun ja heti voltin jälkeen 3-4 askeleen käyntisiirtyminen. Volteilla Wille oli ihan hyvä, vähän jännittyi, kun jouduin menemään harjoitusravia. Käyntisiirtymiset onnistuivat hyvin, vaikka välillä reagointi pohkeisiin oli vähän hidas. Toiseen suuntana volteilla oli vähän hankalampaa, kun Wille ei taipunut kunnolla kropasta, en saanut jalkoja sen ympärille ja ulko-ohjan tuki ei ollut tarpeeksi hyvä. Ope kehotti ottamaan jalustimet ylös, että saisin jalat paremmin. Sitten taas pompittiin harjoitusravissa, jo kolmatta tuntia putkeen. Huomaa kyllä, että osaan istua siellä jo paremmin. Jalat sain vähän paremmin kiinni aj ehkä me jokunen hyvä voltti saatiin.


Toisessa tehtässä harjoiteltiin siirtymisiä. Tehtiin yksitellen laukassa pääty-ympyrä ja siinä pitkillä sivuilla voltit ja niiden jälkeen käyntisiirtyminen. Ratsastin Willen heti hyvin kootuksi ja laukka tuntui todella hyvälle ja saatiin kaikki käyntisiirtymiset onnistumaan hyvin. Tehtii tehtävä kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla meni hyvin.



Odotellessa mentiin pääty-ympyrällä käyntiä ja ravia. Wille oli jotenki todella jännittynyt, heilutteli välillä päätä, eikä meinannut asettua kunnolla. Tilaakaan ei ollut yhtään ja itseäni alkoi ärsyttää aika paljon. Saatiin aina välillä ihan hyvä pätkä ja sitten Wille oli taas todella omituinen.
Loppuraveissa kuitenkin oli ihan hyvä.

Because I'm falling in love with you
It's the easiest thing for me to do
Yes, I'm falling in love with you, it's true♥

2 kommenttia:

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: