Image Map

23. joulukuuta 2013

Joulutunnit pikku-kullalla♥

Ihan yllätyksekseni olen mennyt tämän vuoden molemmat joulutunnit Velillä. En ole edes ponia toivonut ja silti se oli mulle laitettu sekä sunnuntaina, että maanantaina. Sunnuntaine mentiin koulua ja maanantaina esteitä, molemmilla kerroilla vauhtia oli ihan tarpeeksi.
Suuntaina menin siis valmennuksessa Velillä. Oli vähn yllättävää, kun Veli nyt ei ihan kouluponi ole, ainakaan minun allani. Tunnin teemana olivat vastalaukka, jolla valmistelimme vähän seuraavan viikon laukanvaihtotreenejä.
Aloitettiin ihan perusverkkailuilla eli ensin uralla käynnissä ja ravissa ja sitten siirryttiin keskiympyrälle. Veli oli aika oma perusitsensä vähän vino ja jäykkä. Ympyrällä koitin saada asetusta läpi. Piti muistaa etten anna kannusta, koska Veli on niin herkkä mahastaan. Ei se nyt kovin hyvin mennyt, mutta mulla oli ihan mukavaa. Laukassa saatiin kiva tahti.



Sitten alettiinkin harjoitella laukkoja. Ensin kerrattiin mikä on tärkeää, piti muistaa asetus ja pitää laukkavut kokoajan. Tehtävänä oli tehdä lyhyelle sivulle ympyrä ja pitkällä sivulla loiva kiemuraura vastalaukkaa. Veli kuumeni heti, kun päästiin tekemään tehtävää. Se ei yhtään kuunnellut pidätteitä, jonka takia ei ekoilla kerroilla vastalaukat oikein onnistuneet. Seuraavilla kerroilla sain pidätettyuä vähän paremmin ja apuja läpi. Veli vei minua siltikin kuin märkää rättiä, mutta saatiin sentään pari vastalaukkaa tehtyä. Toiseen suuntaan meni aika samalla tavalla, alussa en ratsastanut tarpeeksi, mutta kun oikeasti asetin ja ratsastin saatiin ihan kivat vastalaukat, vaikka vauhtia olikin aivan liikaa.
Lopuksi ratsastettiin viereisen ryhmän kanssa katrillia. Veli oli alussa vähän höselö, mutta meni kuitenkin ihan kivasti Concorden parina.


Otettiin vielä lopuksi ravia koko maneesissa ja Veli menikin rentona ja muodossakin. Ei ehditty kuitenkaan mennä kovin kauan ja aika pian piti antaa pitkät ohjat.
Ensi kerralla sitten vaihtoja Willellä. En olekkaan mennyt sillä pitkään aikaan.



Tänään maanantaina oli viimeinen tunti ennen joulua. Huomennahan onkin jo jouluaatto, apua kuinka se onkin jo. Huomennakin tapahtuu jotain kivaa, mistä tulen sitten postailemaan.
Olin toivonut peteä ja Willeä, mutta jostain kumman syystä listassa luki taas Veli. En pannut kyllä pahakseni, ainahan mä meen mielelläni pikku kullalla.
Hyppäsin maneesissa kyytiin ja käveltiin siinä aika kauan alkukäyntejä. Veli tuntui todella laihalta ja pelkäsin, etten pysy siellä selässä.
Aloitettiin ratsastamlla koulua noin puoli tuntia. Mentiin kaikissa askellajeissa pääty-ympyröitä. Veli oli aika kiva, ei edes kovin jäykkä. En kyllä yrittänyt kunnolla ratsastaa muuta kuin käynnissä. Vaikka Velin ravi ei enään tunnu kovin vaikealle istua, pompin siellä kyllä välillä vähän miten sattui. Laukassa Veli vei aika tehokkaasti. Yritin vain istua kyydissä ja olla rento, jotta Velikin olisi. Mentiin sitten aika kovaa, mutta mulla oli ainakin tosi hauskaa.



Seuraavaksi mentiin puomeja käynnissä ja ravissa ympyröillä. Mielestäni oli aika tylsää, mutta onneksi mentiin aika vähän aikaa. Veli ei oikein handlannut varsinkaan cavaletteja, kolisteli kaikkiin. Tässä vaiheessa tajusin, että mehän aijotaan hypätä ja mulla on Veli. Vanhemmat lukijat ainakin tietävät, että Veli on aika vaihdikas hypätessä ja mietin vähän uskallanko hypätä. Päätin kuitenkin hypätä, koska ei siinä oikein muutakaan tekemistä ollut.



Tultiin esteelle ravissa, mutta Veli nosti kyllä jo laukan pari metriä ennen ja täysillä vain esteelle. Otin vain harjasta kiinni ja annoin mennä. Esteen jälkeen oli vähän pidätyongelmia, mutta hengissä selvittiin.  Toisella kerralla lähdettiin esteen jälkeen vähän erisuuntiin ja kävin ihan Velin kyljellä, sain kuitenkin vedettyä itseni takaisin selkään. Vikalla kerralla menikin jo paremmin. En hypännyt enään toiseen suuntaan, kun ope laittoi siihen toisenkin esteen, enkä halunnut tulla kahta.






Lopuksi ravailtiin vapailla ohjilla uralla. Sitten halailtiinkin lopuksi aika paljon.
Tunnin jälkeen oli ihan superfiilis. Minä kouluratsastaja, jolla on vielä pieni estepelko, hyppäsin Velillä ilman satulaa esteitä enkä tippunut. Veli on vaan paras!


kaikilla tärkeät hevoset♥






6 kommenttia:

  1. aika hyvä pelastus toi kun et tippunukkaa :D ninja!

    VastaaPoista
  2. sovit nii hyvin velin selkään :3

    VastaaPoista
  3. Sähän hyppäät hienosti vaik ootki koulu ratsastaja! :0 ja sä ja veli sovitte nii hyvi yhtee ♡

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: