Image Map

8. joulukuuta 2013

viimeisiä treenejä+katrillia

Tänään olikin viimeinen valmennus ennen kisoja. eikä kyllä mennyt ihan putkeen, toivottavasti kisoissa sitten.
Verkka tehtiin ratsastamalla loivia kiemurauria. Aloitettiin ensin ihan käynnissä. Wille tuntui alusta asti todella jännittyneelle, mikä taas jotui siitä, että itse oli jännittynyt. Yritin käynnissä rentoutua. Joitain pätkiä se onnistui ja Willekin oli silloin parempi, mutta suurimman osan ajasta Wille oli selvästi jännittyneempi kuin yleensä. Tehtiin käynnissä molempiin suuntiin ja siirrettiin sitten raviin. Ravissakin minun piti muistaa rentoutua ja olla nostamatta käsiä liian ylös, jolloin ne menivät helposti toiselle puolelle. Itsestäni homma tuntui ravissa jotenkin nihkeälle ja hankalalle, mutta opesta meillä meni ihan hyvin. Wille oli koko verkan aika hidas ja jännitynyt, sekä jäykkä.



Tehtiin vielä keskiraveja pari kertaa. Ensin tehtiin harjoitusravissa. Wille oli jännittynyt, enkä saanut istuttua ravissa kovin hyvin. Lisäyksessä pyysin sitä liian paljon eteen , jolloin se oli veilä jännittyneempi. Muillakaan ei oikein sujunut, joten tultiin uudelleen kevyessä ravissa. Tällä kertaa menin vähän hitaammin ja paremmalla tuntumalla. Menikin vähän paremmin.


Laukka otettiin pääty-ympyröillä. Siinä Wille tuntui ihan kivalle, vaikka asetusta en saanut kunnolla läpi. Sain kuitenkin tehtyä hyvän tien, mikä oli tärkeää. Otettiin sitten välikäynnit.

näkyy hyvin sisäkäsiongelma
Välikäyntien jälkeen jatkettiin katrilli harjoituksia. Oltiin taas Ainon ja Ligeron pari. Aloitettiin ensin ratsastamalla käynnissä rataa läpi, tehden laukka osuus ravissa. Muuten meni ihan kivasti, mutta kävi pieni moka, kun hevosten perseet törmäsivät, kun tehtiin voltteja. Ei tehty rataa ihan loppuun, kun tuli pieniä ongelmia, koska jäätiin Ainon kanssa niin paljon ekasta parista jälkeen. Aloitettiin sitten uudelleen ja mentiin ohjelma oikeissa askellajeissa. Yllättävän hyvin sujui ja Willekin antoi Ligeron mennä hyvin lähellä. Muut menivät harjoitusravia, itse kevensin, että Wille pysyisi paremmin avuilla eikä välittäisi muista hevosista niin paljon.



Lopuksi harjoiteltiin vielä pari kertaa keskiraveja. Menin itse kevennettyä ravia open pyynnöstä. Ihan hyvin meni. Pitää vain muistaa etten nosta käsiä liian ylös.
Loppuraveissa tehtiin taas open ohjeiden avulla pientä kahdeksikkoa. Se toimii Willen kanssa tosi hyvin. Sain kunnolla taivutukset läpi ja pystyin hyvin istumaan harjoitusravissakin. Itseni piti vain muistaa pitää sisäkäsi selvästi sisäpuolella. On aina kiva tehdä tuota harjoitusta tunnin lopussa, koska silloin tunnista jää parempi mieli, kun Wille tulee siinä niin hyväksi.



Tunti meni aika huonosti, vaikka katrilli osuudet onnistuivatkin kohtuu hyvin. Kisat jännittävät paljon. Onneksi valmentaja tulee auttamana verkassa, että saadaan Wille mahdollisimman hyväksi. Huomenna vielä viimeiset treenit. Ensi sunnuntaina menenkin Hartsalla ja treenataan kunnolla katrillia.

1 kommentti:

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: