Image Map

29. joulukuuta 2013

2013 Haaste

Nappasin tälläisen haasteen muista blogeista. "Tässä haasteessa on ideana on kertoa 10 parhainta, ihaninta, hauskinta, kamalinta, mutta mieleenpainuvinta tapahtumaa vuodelta 2013, sekä toiveita, odotuksia ja miksei lupauksia vuodelle 2014."

1. Selvästi mieleenpainuvin hetki vuonna 2013 ei ole mikään iloinen. Varmaasti arvaattekin, että suurin tapahtuma hevosrintamalla tänä vuonna oli Walterin lopetus. Tapahtuma muutti paljonkin minun suunnitelmiani. Unelmissani olisin valmentautunut ja kisannut Walterilla päästen lopulta tuntiratsastajien mestaruuksiin. En vuoden alussa osannut kuvitellakkaan, että vuosi loppuisi ilman Walteria.
Mieleenpainuvia oli myös kaikki yhteiset hetket joita ehdimme kokea ennen Walterin lähtöä. Ratsastin Walterilla todella paljon keväällä ja kehityimme selvästi. Paras kisasaavutus oli 3. sija viimeisissä yhteisissä kisoissa.


2. Walterin lopetuksesta päästäänkin Willen saapumiseen. Niinhän sitä sanotaan "Kun Jumala sulkee oven, avaa hän jossain ikkunan" Walterin jälkeen jäi sydämeeni aukko, menetin nimittäin hoitohevosen lisäksi kisakumppanin. Jo ensimmäisen kerran jälkeen tiesin, että Wille on se oikea ja lopulta otin sen hoitohevoseksenikin. Willestä on ollut suuri apu Walterin jälkee, niissä on jotain lohdullisen samaa.
Vaikka en hirveän monta tuntia ehtinyt mennä Willellä vielä tänä vuonna ehdimme kokea jo paljon ja saada hyviä muistoja.






3. En edes muistanut että otin tänä vuonna Velin hoitsuksi. Musta tuntuu, että olisin hoitanut sitä jo monta vuotta. Velistä on tullut minulle tärkeämpi kuin olisin koskaan uskonut ja joka päivä siitä tulee vielä tärkeämpi. Veli on vain paras, se seisoo paikallaa ja antaa halata itseään milloin vain ja kuinka kauan tahansa. Yksi parhaista asioista on vain olla aj halat sitä.
Tänä vuonna löysimme myös yhteisen lajin, esteet. En olisi uskonut, että Velistä tulisi lempiestehevoseni. Mielestäni on tärkeää, että hoitohevosen anssa voi tehdä muutakin kuin vain harjailla. Esteet onkin lähentänyt minua ja Veliä paljon. Enää pari kuukautta meidän vuosi päivään ja joka päivä huomaan rakastavani Veliä yhä enemmän ja enemmän.


4. Tänä vuonna Primus vihdoinkin perusti kouluvalmennuksen ja pääsin siihen. Myös Talent pyörähti käyntiin. Tätä olin odottanut kauan. Valmennuksessa olen kehittynyt selvästi ja saanut vihdoinkin mahdollisuuden oikeasti kehittyä kouluratsastuksessa.  Tänä vuonna olenkin suuntautunut vielä enemmän kouluratsastukseen. Olenkin vieroutunut esteistä vielä enemmän, vaikkakin kävin tänä kesänä jopa yhdet estekisat. Olen jopa alkanut haaveilla korkeammalla tasolla kisailemisesta. Valmennus on myös tuonut mulle uusia ihania ystäviä ja lähentänyt vanhojen kanssa. Valmennettavien kanssa voidaan jakaa kaikki ilot ja surut, sekä tuemme toisiamme kaikessa.


5. Olen tänä vuonna selvästi alkanut olla tallilla enemmän ja saanut vastuuta siellä. Myös tallilla olo on lähentänyt minua siellä olevien ihmisten kanssa ja nykyään ollaankin Johannan, Aussin, Cessin, Alkun, Pihlan ja Fian kanssa läheinen porukka. Johannasta onkin tullut vaikean alun jälkeen melkein paras kaverini! Myös Sofia palasi takaisin Kiinasta ja meistä on tullut todella läheiset, ihanaa kun hän tuli takaisin. Valmennuksen myötä tapasin myös Ainon, josta on myös tullu todella tärkeä. Hän on myös saanut minut arvostamaan elämääni aivan uudella tavalla.



6. Tallista on tänä vuonna tullut minulle tärkeä paikka. Siellä viihdyn aina ja minulla on aina mukavaa. Tallille jaksaa aina lähteä ja aina kun en ole siellä kaipaan sinne. Tallilla paljon olemisen myötä olemme saaneet joidenkin kanssa siellä myös paljon vastuuta ja luottamusta. Saamme tehdä enemmän asioita. Talkilla tunteekin olonsa nykyään tosi kotoisaksi kun tietää miten jutut menevät. Olen myös oopinut uusien hommien myötä lisää hevosen hoidosta mistä on varmasti apua myös tulevaisuudessa.


7. Kesällä oltiin oikein isolla porukalla leirillä Perniön ponitallilla, missä en ollut ennen ollut. Paikka oli todella positiivinen kokemus ja ensi vuoden leiri onkin jo varattu. Oli mukavaa pitää taukoa Primuksen joskus vähän tiukemmistä säännöistä ja puuhailla oman mielen mukaan. Oli rentputtavaa mennä itsenäisiä joissa pystyi höpöttelemään ilman satulaa mutta myös tuuppailemaan vakavasti. Perrassa innostuin myös hetkeksi hyppäämään ja meninkin joka päivä estetunnin.


8. Tänä vuonna menin Walterilla, Ellillä, Eetulla, Willyllä, Emmyllä, Vinhalla(Vuokatti), Lululla(Vuokatti), Lukaksella, Lillyllä, Velillä, Forellalla, Hartsalla, Ristolla(Ponikoulu), Auroralla(Rautio), Brunolla(Rautio), Ladylla(Perra), Cacrulla(Perra), Ponitalla(Perra), Lukella(Perra), Mortilla(Perra), Luffella(Perra), Cleolla(Perra), Pallerolla(Perra), Yaffalla, Belliksellä, Attilalla, Fellinillä, Willellä, Leolla ja Tinolla
30 erilaista hevosta. Vaikka en kaikista tykännytkään ja vaikka välillä ratsastaminen oli tuskaa, olen varmasti oppinut jokaiselta näistä hevosista jotain. Jokainen hevonen näistä on tehnyt minusta paremman ratsastajan.

9. Koska en keksi enään mitään isoa mitä olisi tapahtunut niin laitetana tähän vaika vielä vaihdot. Eli tänä vuonna pääsin ensimmöistä kertaa tekemään kunnolla laukanvaihtoja. Olen aina halunnut kokeilla niiden tekemistä ja nyt pääsin vähän kokeilemaan. Parasta oli, että ne sujuivat hyvin ja joka kerralla saatiin puhdas vaihto. Tietenkin auttoi vähän, että minulla oli alla konkari Wille.


10. Ensi vuonna haluan ratsastaa joka tunti enemmän. Haluan oikeasti oppia vaikuttamaan siihe  hevoseen, mutta kuitenkin oppia ratsastamaan niin että en vain sählää selässä vaan tiedän mitä teen. Se tulee varmasti olemaan monen vuoden projekti, mutta haluan jo nyt alkaa sitä harjoittelemaan.
Sitten haluan ensi vuonna saada ulkoavut kuntoon, niiden kanssa on painittu ihan tarpeeksi kauan. Ja istuntaa tietenkin parantaa. Saada jalat eteenpäin ja oikealle kohdalle. Saada ylävartalosta jämäkkä, muttei jäkkä ja kädet saada pehmeiksi.
Kisoissa haluaisin saada hyviä yli 60% tuloksia heB tasolta Willen kanssa.



6 kommenttia:

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: