Image Map

7. joulukuuta 2013

kerrankin ratsastin!

Torstaina ratsastis taluturatsastuksen. Olinkin pitkästä aikaa vanhan open tunnilla ja ratsuna toimi ihan uusi tuttavuus Tino.
Aloitettiin ihan käynnissä kolmikaarisella. Huomasin heti, että Tino on todella kova suusta ja sitä pitää ratsastaa paljon pohkeilla. Sain ratsastaa todella paljon, että sain asetusta ja taivutusta edes vähän. Välillä Tino vähän pehmeni ja taipui ihan hyvin ja välillä tääs ei yhtään.
Ravissa siirryttiin keskiympyrälle ja alettiin työstämään asetusta. Mun piti muistaa ratsastaa kunnolla eteen ja sitten ottaa kiinni aj käyttää paljon ulkoapuja ja sisäpohjetta. Olin aika pihalla, sillä Tino oli todella erilainen kuin monet muut. Yritin vain saada sitä vähän pehmeämmäksi sisäkyljestä ja suusta. Välillä tuli ihan hyviä pätkiä ja välillä taas meni oli aika kaoottista. Jatketiin uraa ja vaihdettiin suuntaa. Toiseen suuntana jatkettiin samaa. Sain ratsastaa koko ajan ihan tosissaan. Sitten nostettiin laukka. Laukassa Tinoa piti taas ratsastaa tosi paljon eteen. Heti, kun se tuntui hyvälle edestä oli se taas liian hidas. Sitte kun se meni tarpeeksi eteen en saanut hyvää tuntumaa. Laukassakin piti kokoa ajan ratsastaa pohkeilla ja yrittää saada asetusta. Jatkettin laukassa myös hetken uralla. En saanut asetusta ja taivutusta kunnolla kulmissa. Siirryttiin takaisin keskiympyrälle. Olin jo tässä vaiheessa ihan puhki, mutta eikun vaan uusi laukka. Taas piti kunnolla työstää. Pari kertaa Tino vähän pukittelikin raipasta. Laukattiin tähänkin suuntaan aika pitkään ja työstettiin hevosia. Sitten oetttiin ravia ja käyntiin. Käynnissä Tino myötäsi ja tuntui oikein ihanan pehmeälle. Olin aivan puhki ja mietin kuinka jaksaisin vielä toisen puolikkaan. Ope vähän neuvoi välikäyntien aikana, että mun pitää yrittää pitää keskivartalo tiukempana, jotta saisin rennommat kädet.

kamera unohtui kotiin , mutta sain kaverilta pari videosta pysäytettyä kuvaa

Välikäyntien jälkeen alettiin tehdä pysähdyksiä keskihalkaisijalle, kun käännettiin radan poikki. Yhdelle lyhyelle sivulle tehtiin ravivoltti. Voltilla Tino ei taipunut yhtään, eikä edes asettunut. Pysähdykset eivät alussa onnistuneet, vaan Tino lähti hiippailemaan eteenpäin. Kun pidätin kunnolla kerralla alkoivat pysähdykset sujua. Toiseen suuntaan tehtiin voltti käynnissä, mutta pysähdykset edelleen ravista. Voltti meni vähän paremmin, vaikkei se taipunut kunnolla. Tuli parempia pätkiäkin, kun sain vähän käsiä rennoiksi.
Lopuksi siirryimme ravaamaan takaisin keskiympyrälle. Tino ei oikein tullut hyvin pohkeiden väliin, eikä asettunut. Aina, kun sain ulko-ohjan tuntumalle, asetus katosi ja aina kun sain asetuksen ulkoavut katosivat. Sainkin työstää ihan kunnolla. Muut lopetteluvat jo, mutta jouduin jäädä vielä ympyrälle työstämään. Saatiin pari ihan pientä siedettävää pätkää, jossa hevonen oli ulkoavuilla ja asettui. Sitten sainkin lopettaa.
Olin tunnin jälkeen ihan puhki, en ole pitkään aikaan ratsastanut yhtä paljoa. Ope vaati ihanan paljon. Sama opettaja tulee muuten meidän valmentajaksi. Onnkesi taso ei huonone paljoa. Tino ei mennyt mitenkään hyvin, mutta olin tyytyväinen, kun kerrankin ratsastin kunnolla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: