Image Map

21. tammikuuta 2014

Istuntaongelmia

Lauantaina jatkui treenailut Roopella. Tällä kertaa oli kannukset jaloissa ja Roopekin oli vähän reippaampana, joten hepan osalta homma hoitui jo paremmin.
Aloitettiin pääty-ympyrällä käynnissä. Roope oli taas sisäpohjetta vastaan, mutta kannus taisi vähän auttaa ja sainkin vähän paremmin asetusta.  Roope menikin paljon paremmin kuin ekalla kerralla. Tehtiin myös vähän ympyrän pienennystä. Roopea ärsytti mennä niin lähellä Tinoa, joten se oli vähä jännittynyt. Enkä vieläkään saanut pohkeita kunnolla läpi, joten taivutuskin oli aika vaisu.


Ravissa harjoittelimme myös rataan tulevaa kolmikaarista kiemurauraa.  Tehtävä oli hyvä, sillä sain Roopea vähän taivuteltua molempiin suuntiin. Suurimpana ongelmana oli se etten vieläkään saanut sisäpohjetta läpi, joten Roope pääsi välillä oikomaan. Asetuksenkin saamisessa oli ongelmaa, sillä jään vetämään liikaa sisiäohjasta. Minulla on ollut jo aika kauan ongelmana tämä, etten oikein osaa ottaa pieniä ja nopeita apuja, vaan jään vetämään, enkä myötää silloin kun hevonen myötää. Tällöin hevonen ei luota minuun ja myötää. Tähän keskityttiinkin minun osaltani koko lopputunti.
Selvästi vasemman asetuksen saaminen oli vaikeampaa. Oikealla saatiin joitain ihan hyviä pätkiä. tehtiin näitä molempiin suuntiin. Tehtiin myös parit lisäykset, jotka lähtivät yllättävän hyvin, mutta hiipuivat loppua kohden.



Laukat otettiinkin vähän erilaisella tiellä, nimittäin neliöillä. Eli käännettiin aina radan poikki vähän  ennen keskustaa tehden neliötä. Roope ei oikein kuunnellut ulkoapuja ja varsinkin alussa tie levisi aina. Roope oli aika äkäisellä tuulella ja pukitteli aina välillä kun kaveri tuli ohi keskellä. Se sai myös tehtävästä aika paljon vauhtia ja alkoikin viedä minua. Jäin siten taas fiksuna vetämään, eikä hommasta tullut yhtään mitään. Toiseen suuntana sujui vähän paremmin, Roopekaan ei ollut niin reipas. Loppuun saatiin ari aika hyvää käännöstä ja hevonen kuunteli ulkoapuja.
Siirryttiin raviin ja tehtiin neliöstä ympyä ja alettiin ratsataa eteen-alas. Roope rentoutui helposti ja venytti kivasti alas.


Meillä oli perjantaina valmentajatapaaminen. Käytiin vähän rataa läpi ja juteltiin. Puhuttiin vähän istunnastani ja nyt haluan oikeasti saada sen kuntoon. Suurin ongelma on selvästi hartioiden jäykkyys, jonka takia kädetkin jäävät aika koviksi. Minulla on myös ollut viime aikoina paljon ongelmia harjoitusravissa istumisessa ja haluan senkin saada toimimaan. Lopuksi olisi hyvä saada nyt tuo pitävä ote pois.
Olin tunnin jälkeen masentunut taas. Roope ei vieläkään toimi toivotulla tavalla, vaikka meneekin jo paremmin. Eniten tunnin jälkeen ahdisti oma ratsastus. En haluaisi olla niin kova kätinen ja vetää. En kuitenkana osaa korjata tuota ongelmaa ja minun pitää tosi paljon keskittyä ja opetella uutta tapaa. Onneksi ope sanoi myöhemmin kun puhuimme asiasta, että tiedän vain nykyään niin paljon, että tiedän miten minun pitäisi olla ja hevosen kulkea, joten alan vaatia liikaa itseltäni. Tämä paransi oloani paljon.

Maanantaina menin taas Velillä.  Meillä oli uusi ope, joten tunti meni vähän totuttellessa uuteen tyyliin. Tehtiin kuitenkin todella hyviä tehtäviä, joista oli varmasti apua Velin kanssa.
Aloitettiin melkein heti ravaamaan. Alussa ravattiin vain uralla etsien hyvää tahtia. Veli ravasi ihan hyvin. Ope löysikin samantien mun ongelman, eli käden jännttyneisyyden. Yritinkin mahdollisimman hyvin rentouttaa kättä.
Siirryttiin pääty-ympyröille ja haettiin vetämättä sisäohjasta asetusta. Veli oli aika jäykkä, varsinkin kun mentiin juuri jäykkä puoli sisällä.  Tehtiin myös tällä tunnilla ympyrän pinenetämistä. Aluksi Veli ei suostunut yhtään taipumaan, mutta kun päästiin vähän ulkoolta saatiin sentään vähän paremmin taivutusta. Tehtiin näitä pari kertaa ja nostettiin sitten laukka.  Minun piti muistaa etten jää kaivamaan pohkeilla, vaan annan hyvässä rytmissä tasaisesti niitä. Veli meni ihan kohtlaisesti, vaikka yrittikin aika monta kertaa tiputtaa raville.
Vaihdettiin ympyröitä ja tehtiin samaa toiseen suuntaan. Taipuminen oli nyt vähän helpompaa, kun pehmeämpi puoli oli sisällä. Laukassa Veli stoppasi jostain syystä kerran aj kun annoin raippaa se pukitti. Ligero oli tullut liian lähelle ja siihen melkein osui. Tämän jälkeen Veli sai enemmän tilaa ympärilleen lopputunnista.
Seuraavaksi ratsastettiin uralta sisäpuolelle, jotta hevoset olisivat hyvin avuilla emmekä vain laiskottelisi kyydissä. Olin aluksi vähän pihalla tehtävästi ja sain pienet huudot. Kun tajusin miten paljon uran sisäpuolelle piti mennä sujui meilä ihan kivasti. Tehtiin sitten vähän kokoamisia uran sisäpuolella ja uralla taas aina lisättiin ravia. Vaihdeltiin myös kevennyksen ja harjoitusravin välillä. Itseläni oli tasa ongelmia harjoitusravissa istumisesta, eikä jalustimet pysyneet jaloissa. En yhtään tiedä mikä siinä on niin vaikeaa ja mistä moinen ongelma on tullut. Pitää nyt vain saada korjattua se.
Velille tehtävä oli todella hyvä, sillä sain sen paljon suoremmaksi ja ratsastettua pohkeilla hyvin. Loppuraveissa Veli olikin aika hyvin jo molemmilla ohjilla ja aika rento.



En ollut oikeen tyytyväine tutniin. En saa yhtään Veliä toimimaan tasaisella ja omat istuntaongelmatkin ovat niin selviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: