Image Map

2. tammikuuta 2014

Poneilua

Uuden vuoden aattona meillä hoitajilla oli talutusratsastus. Pääsinkin pitkästä aikaa poneilemaan, sillä ratsu piti valita ponien joukosta. Toivoin ja sain Pete ponin, jolla menin viimeksi kesällä maastossa.
Peten selässä tuntui vähän hassulle, vaikka poni ei edes tuntunut pienelle, tunti se todella lyhelle. Tunnin meille piti talli harjoittelija.
Aloitettii ratsastamalla käynnissä hetki ja siirryttiin nopeasti raviin. Tehtiin pari pääty-ympyrää molempiin suuntiin. Pete tunti aika kivalle, mutta aika tavallaan kovalle suusta, eikä suostunut yhtään myötäämään.  Sitten otettiin pienet välikäynnit.


Jatkettiin pääty-ympyröillä tekemällä aina yksineljäsosa ravia ja yksi käyntiä ja taas ravia ja käyntiä. Pete tuntui kivalle ja reagoi hyvin apuihin. Välillä käyntiinsiirtymiset venyivät. Ravi oli ihanan helppoa istua ja pompotti söpösti. Tehtiin tätä molempiin suuntiin. Otettiin hetkeksi taas välikäynnit.
Jatkettiin taas pääty-ympyröillä tehden tällä kertaa puolet ympyrästä laukkaa ja puolet ravissa. Pete innostui tehtävästä aika paljon ja meinasin aina itse nostaa laukkoja. Pete koitti koko ajan ollessamme pääty-ympyrällä karata ulkoavuilta, enkä saanut niitä kunnolla. En saanut myöskään asetusta kunnolla läpi. Tuntui hieman ärsyttävälle, kun noita ulkoapujakin on niin paljon harjoiteltu. Harmitti myös vähän, kun en saanut peteä yhtään avuille. Mulla oli kuitenkin ihan hauskaa ja Pete oli tosi kiva.



Välikäyntien jälkeen alettiin tehdä väistöjä uralle. Pete oli tosi helppo ja saatiinkin helposti hyvät väistöt.   Kierrettiin ura aina raviss aja Pete alkoi tuntua jo paremmalle. Jatkettiin sitten ravissa myös väistöt. Pete oli aluksi vähän hakalampi saada väistämään sillä se yritti koko ajan nostaa laukkaa, mutta loppua kohden saatiin tosi hyviä väistöä helposti. Uralla Pete alkoikin hakemaan muotoa ja tuntui aika kivalle. Harmi vain, että kuvaajan piti lähteä, eikä näistä hyvistä pätkistä ole kuvia.
Lopuksi ratsastettiin pitkillä ohjilla vähän ympyröitä.


Mitkään superfiikset eivät jääneet, harmittaa kun poni karkasi niin hyvin avuilta. Pete oli kuitenkin tosi hauska ja ihana poni, joten harmitus ei ollut suuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: