Image Map

26. tammikuuta 2014

Onnistumisia pitkästä aikaa

Lauantaina lähdettiinkin ratsastamaan huimilla 1,5 tunnin unilla. Vähän ajatukset tuntuivat lagaavan, mutta yllättävän hyvin kuitenkin sujui.
Aloitettiin pysähdyksillä. Roope pysähtyi ja seisoi hyvin, mutta itse jäin pitämää liikaa kädellä. Liikkelle lähdöt olivat myös aika hitaita. Roope tuntui kuitenkin kohtuu reippaalle ja haki ihan kivaa muotoa. Ravi verkka tehtiin pääty-ympyrällä. Yritin hakea nopeita pidätteitä, enkä jäädä vetämään. Sain myös ratsastaa todella paljon eteen, raippaa saikin käyttää kunnolla. Kun oli kerran komentanut Roope liikkui se kuitenkin loppuajan aika hyvin. Sain jo paljon paremmin asetusta läpi, vaikka en vieläkään ihan kunnolla. Tuli jopa pari paljon parempaa pätkää. Laukassa olin kuitenkin vielä ihan  pihalla. Tällä kertaa sain Roopen jo paremmin eteen, toiseen suuntaan tunsin kuinka takajalat työnsivät kunnolla.  En kuitenkaa saa Roopea laukassa yhtään kuolaimelle. Ope neuvoikin, että ensi kerralla annan vähän pidemmän ohjan, että se pääsee rentoutumaan.



Verryttelyn jalkeen harjoittelimme radan pätkää. Ensin tehdään kokorataleikkaa lisäyksellä, istten pysähdys lyhyelle sivulle, sen jälkeen taas kokorataleikkaalla lisäys ja lopuksi käyntiin siirtyminen lyhyellä sivulla. Ensimmäisellä kerralla en yhtään ratsastanut ja vain matkustelin. Roope oikoi kulmat, pysähdys venyi eikä lisäyksetkään mitään mahtavia olleet. Tokalla kerralla sitten yritin ratsastaa ja homma sujuikin paljon paremmnin. Vieläkin pitäisi saada kulmaan ratsastukset paremmin.
Odotellessa mentiin vapaasti mitä nyt mahduttiin. Käynnissä Roope oli hyvä ja pätkiä ravissa. Aloin tehdä voltteja ja kahdeksikkoja ja yhtäkkiä Roope vain pehmeni. Se alkoi asettui paremmin ja kulkea muodossa. Loppuverkat se olikin tosi kiva.



Tunti menikin ihan huvin ja varsinkin lopun onnistumisesta olin iloinen. Roope alkoi vihdoin toimia hyvin. Tällä kertaa istunnasta huomasin olevani todella vino ja kiertynyt oudosti, mahtavaa. Jäljellä on kuitenkin enää yksi valmennustunti ja pelkään että se ei oikein riitä. Saa nähdä mitä tulee.

2 kommenttia:

  1. Nää postaukset on aika tylsii ku iha sikapaljo tekstii ja iha pari kuvaa vaa :/ mut meet iha superhyvi roopella! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En vaan jaksa laittaa semmoisis kuvia joissa hevonen juoksee pää ylhäällä :/ kyllä mä voin niitäkin laittaa jos kiinnostaa

      Poista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: