Image Map

7. tammikuuta 2014

Vuoden ensimmäinen valmennus

Uudistelin vähän hevosten sivuja ja Willekin sai oman sivun.

Vuoden ensimmäinen valmennus lähti käyntiin uudella ajalla lauantaina 9:tä, uuden valmentajan kanssa. Onneksi sama hevonen sentään säilyi, ainakin ensimmäisen tunnin. Tällä kaudella menemme nimitääin kaksi aikuisohjelmaa, joten menemme toisen niistä jollain erilaisella hevosella. Vaihdamme siis ensi kerralla hevosia, jännittää.
Aloitettiin tunti tekemällä käynnissä ilman jalustimia voltteja. Wille oli heti todella rento ja taipui hyvin. Välillä se jäi hieman hitaaksi, jolloin saattoi jännittyä ja nostaa päätään. Tärkeää oli myös keskittyä pitämään paino aina sisäpuolella. Mielestäni nämä sujuivat hyvin. Tehtiin voltit molempiin suuntiin

.

Otettiin jalustimet takaisin ja siirryttiin keskiympyrälle ravaamaan. Ope käski ratsastaa aika paljon pohkeella ja pitää kädet samalla tasolla, jottei jäisi vetämään sisäohjasta. Opetustapa olikin aika erilainen kuin entisellä opella joten olin alussa aivan pihalla mitä siellä selässä teen. Willekin jäi vähän hitaaksi, joten sain ratsasta apaljon pohkeella. Aloin pikkuhiljaa saada ideasta kiinni ja ratsastaa enemmän pohkeella kuin kädellä. En oikein saanut asetusta läpi, sillä yritin olla vetämätä koko ajan sisäohjasta. Sain kuitenkin mielestäni pidettyä kädet jo kohtalaisen hyvin , vaikka ulkokäsi pääseekin aika usein vielä löysäämään ja nyrkit kääntyvät vähän oudosti.
Otettiin myös laukat ympyrällä. Alussa Wille oli taas hidas ja sain ratsastaa todella paljon ulkopohkeella. Huomasin selvästi etten istu kunnolla satulassa ja Wille pääsee menemään ihan selättömästi. Toiseen suuntaan onnistui onneksi vähän paremmin kun uskalsin vaikutta enemmän ja tajusin istua paremmin satulassa.



Sitten otettiin välikäynnit. Niiden jälkeen alettiin tehdä väistöjä keskihalkaisijalta uralle päin, muttei ihan uralle. Sitten suoristus ravisiirtyminen ja pitkän sivun alkuun 10m voltti. Väistöissä Wille oli taas hyvä ja saatiin helposti kivoja väistöjä. Välillä en muistanut ratsastaa tarpeeksi suoristusta, mutta kun oikeasti ratsastin ne nekin onnistuivat hyvin. Volttien kanssa oli taas vähän hakemista, mutta kun tajusin idean alkoivat ne sujua hyvin. Oikeastaan olin niihin todella tyytyväinen! Wille oli todella rento, liikkui hyvin eteen ja taipuikin kivasti. Tehtiin samaa tehtävää myös laukkasiirtymisellä ja laukkavolteilla. Laukatkin sujuivat hyvin.




Sitten siirryttiin pääty-ympyrälle ravaamaan. Wille olikin aika innostunut, sillä olin ratsastanut sitä aika paljon eteen koko tunnin. Itse vähän jäin matkustelemaan, enkä tajunnut ottaa yhtään kiinni. Loppuraveissa mentiinkin siis vähän liian kovaa ja huonolla tuntumalla. Siirettiin käyntiin ja lopetettiin.



Vaikka olinkin alussa aika pihalla uuden opettajan tyylin kanssa, toimi se kuitenkin hyvin. Wille oli koko tunnin aivan rento, mitä se ei ole pitkään aikaan ollut. Veikkaan, että meillä alkaa sujua hyvin kunhan itse opettelen noin ratsastamaan. Onneksi saatiin hyvä valmentaja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: