Image Map

5. tammikuuta 2014

Kiki Nybergin valmennus osa4

Päästiinkin ihan yllättäen perjantaina Kiki Nybergin valmennukseen. Oikeahan päivä oli ensi viikolla ja se on siis vielä voimassa, mutta saimme tämmöisen extra kerran.
Laittelin Willen kuntoon ja mentiin maneesiin kävelemään. Ehdittiin kävellä aika kauan ennen kuin Kiki tuli. Otettiin sitten ohjat käteen ja aloitettiin tekemällä loivia kaarroksia pois uralta. Wille tuntui aika rennolta ja saatiin helposti asetukset ja taivutukset molempiin suuntiin.



Siirryttiin raviin ja alettiin tehdä muutama voltti per yksi pitkäsivu. Wille ei taipunut kovin hyvin, mutta olin kuitenkin ihan tyytyväinen ainakin suurimpaan osan volteista. Välillä Wille jäi aika hitaaksi ja sainkin ratsastaa aika paljon eteen.
Sitten siirryttiin pääty-ympyröille. Wille oli vähän jäykkis enkä saanut asetusta hyvin läpi. Mentiin myös pätkä harjoitusravia ja olin ihan pulassa. En ole hetkeen mennyt Willellä harjoitusravissa, joten siellä istumisessa olikin hakemista. Wille taas jännittyi harjoitusravista paljon. Tehtiin myös pääty-ympyrää toiseen suuntaan samalla tavalla.


Nostettiin jalustimet ylös ja alettiin tehdä käynnissä väistöjä uralle. Wille toimi tosi hyvin, välillä ehkä vähän hidas, mutta väistöi helposti. Välillä yritti lähteä itse väistämään eikä pysynyt suorana. Käynnissä Wille oli tosi hyvä koko valmennuksen ajan. Se pysyi rentona ja taipui kivasti.
Siirryttiin ilman jalustimia raviin. Huomasin heti kuinka paljon helpompaa ravissa istuminen oli kuin silloin kun aloitin Willellä. Pystyin ihan hyvin istumaan aj pitämään istunnan ihan hyvänä. Wille jännittyi vielkäkin, niin kuin aina harjoitusravia mentäessä. Alettiin tehdä aina päätyihin pääty-ympyrät. Tärkeää oli ratsasta aselvästi kulmiin ja taas ympyrällä selvästi pois kulmista. Tämä kulmiin ratsastus onnistui ihan hyvin mutta ympyrällä Wille ei oikein asettunut. Tehtiin samaa toiseen suuntaan, mutta vain toiseen päätyyn ympyrä. Meni aika samalla tavalla. Itselleni otti jo kunnosta näin pitkä pätkä harjoitusravia. Kiki myös muistutti koko ajan pitämään kädet rentoina vartalon vieressä ja kulma kyynerpäissä.
Jäätiin kaikki pääty-ympyrälle ja alettiin tehdä puolet ympyrästä laukkaa. Wille nosti laukat ihan hyvin, mutta välillä reagoi aika hitaasti pohkeeseen. Jatkettiin vielä uraa pitkin laukkaa ja Wille tuntui hyvälle, vähän punki uralla sisällepäin.


Siirryttiin takaisin käyntiin ja tehtiin väistöt toiseen suuntaan. Wille väisti taas helposti. Kikin sanoi, että meni hyvin.
Jatkettiin taas ravia ja tehtiin voltit toiseen suuntaan. Tällä kertaa tehtiin kuitenkin vain yksi voltti per pitkäsivu. Voltit onnistuivat taas ihan hyvin, vaikkaen vieläkään ollut tyytyväinen Willen taipumiseen. Yritin Kikin ohjeiden mukaan aina ottaa sisäohjasta ja muistaa myös päästää enkä jäämään siihen kiinni.
Siirryimme vielä pääty-ympyrälle ottamaan laukkaa toiseen suuntaan. Tehtiin taas alkuun nostoja ja laukkaa puoli ympyrää. Nostot sujuivat taas hyvin. Jatkettiin myös laukkaa uraa pitkin. Wille oli aika innoissaan ja laukkasikin hienosti eteenpäin.


Lopuksi otimme jalustimet jalkaan ja keventelimme loppuravit. Wille tuntui pitkästä aikaa rennolta. Se taipui hyvin pääty-ympyrällä ja oli reipas. Se ei ole ollut sen yhden kerran jälkeen koskaan niin rento. Kikin sanoi, että nyt Wille liikkuu hyvin.


Sitten annettiin vapaat ohjat.
Valmennus meni taas paljon paremmin kuin viimeksi. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että pystyin istumaan ilman jalustimia harjoitusravia paremmin. Sekä loppuraveihin joissa Wille oli superhieno. Sai ratsastaa kyllä kunnolla, varsinkin kun menimme paljo harjoitusravia.

1 kommentti:

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: